Skocz do zawartości
  • 0

odznaka i coś jeszcze ...

milbas

Pytanie

Napisano

Witam Prosze o identyfikację odznaki - domyślam się jedynie że radziecka :-). Niestety wcieło mi gdzieś linijkę, więc wymiary w dużym przybliżeniu :-) - 3 x 2 cm. (może 3,5 na 2,5 ??). Czekam na wasze cenne uwagi.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I drugi fant - pierścionek. Niestety na pierwszy rzut oka wygląda odpustowo, ale stwierdziłem, że go wrzucę na forum, a nuż ... Pierścień jak widać czaszka, liście dębu, obrączkę stanowią trzy połączone kości. Metal z którego wykonano pierścionek biały - pozłacany. Proszę o potwierdzenie odpust czy nie :-) Pozdrawiam.
MILBAS

Napisano
Witam. Dziękuję za odpowiedzi, sory za długą przerwę, ale miałem drobny wypadek. general1006 - mój sygnecik został znaleziony około 20-30 km. na północny wschód od radomia, na tzw. pośredniej linii obrony (pomiędzy frontem na wiśle a RAdomiem).

Pozdrawiam
Milbas
Napisano
Tu jest chyba taki sam generała:)))http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=110385#110386 Tak więc mogę powiedzieć że to jakiś kantynowy produkt masowy dla wojaków z ss...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie