Skocz do zawartości
  • 0

pytanie do znawców guzików

Anielskooki

Pytanie

Napisano
Proszę o identyfikacje guzika(stan guzika jest zbyt marny żeby wstawić fotke)Guzik ma 2 cm średnicy,jest wypukły i ma na sobie symbol korony.Guziczek wykopany został na polu bitwy w której walczyły wojska polskie z austriakami w 1809 roku.W tym samym miejscu trafił się też taki sam guzik tylko bez żadnych oznaczeń.
Z góry dziękuję za pomoc.
Blitzkrieg

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Brak herbu to i dla mnie nie ma nic do roboty. Ja swego czasu znalazłem guzik z koroną cesarską zamkniętą. Tylko gdzieś mi go wcieło. Takie przedmioty lubią sie gubić. Pozdrawiam
Napisano
Proszę o identyfikacje guzika(stan guzika jest zbyt marny żeby wstawić fotke)Guzik ma 2 cm średnicy,jest wypukły i ma na sobie symbol korony.Guziczek wykopany został na polu bitwy w której walczyły wojska polskie z austriakami w 1809 roku.W tym samym miejscu trafił się też taki sam guzik tylko bez żadnych oznaczeń.
Z góry dziękuję za pomoc.
Blitzkrieg
Napisano

Witam ponownie w temacie.
Po dokładnym oczyszczeniu guzik wygląda tak.Ucho kute i to chyba jednak prusak.
3 godziny temu wykopałem guzik prawie taki jak
Hydro pokazał i na odwrocie ma ruskie napisy.
pozdrawiam Blitzkrieg

Napisano
Guzik zaprezentowany na powyższym zdjęciu jest na 101% guzikiem liberyjnym. Rodzaj korony odpowiadał tytułowi szlacheckiemu osoby reprezentowanej. W tym przypadku korona pięciopałkowa - szlachecka. Ten wzór jest najliczniej reprezentowany na guzikach liberyjnych.
Ciekaw jestem jaką ma sygnaturkę z tyłu.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie