mikita2003 Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Witam mam pytanie odnośnie kleszczy jak sie chronicie przed nimi,czy wystarczy sie zaszczepic czy cos jeszcze ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 18 Czerwiec 2005 Share Napisano 18 Czerwiec 2005 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=189837 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 od zapalenia opon mózgowych możesz się zaszczepić, od boleriozy nie. trzeba uważać na te bydlaki. zresztą, one zarażają" po upływie 24h, jak już się nażre i chce wyleźć. tak więc jest czas żeby dokładnię się obejrzeć.pzdr dante Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Krótka uwaga dotycząca szczepień. Jest po nich sporo powikłań. Każdy musi zdecydować, czy lepiej się szczepić, czy też nie.IronratPS. Najlepiej zaopatrzyć się w pompkę do usuwania tego świństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Ironrat, nie jest tak źle.oczywiście powikłania się zdarzają, ale jak jesteś zdrowy i się zaszczepisz powinno byćwszystko ok. zresztą lepiej pogorączkować ze dwa dni niż skończyć w szpitalu zakaźnym z punkcją w niedalekiej perspektywie.dante Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 ja w sobote zrobiłem 3 kroki od samochodu i juz znalazłem spacerujacego sobie w najlepsze kleszcza na nodze. troche sie przeraziłem ze tak szybko. wczesniej wypsikałem sie ofem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 22 Czerwiec 2005 Share Napisano 22 Czerwiec 2005 ja się już przyzwyczaiłem do tego swiństwa . szczerze mowiąc są gorsze robaki w lesie. dlatego z mojego punktu widzenia najfajniejsza jest wczesna wiosna kiedy ten badziew jeszcze nie dokucza i późna jesień. mozna spokojnie chodzić po lesiedante Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 U nas Na slasku zero kleszczy.Cale szczescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general1006 Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 witam byłem ostatnio pod Lewinem Brzeskim w malym lasku niestety długo nie zabawilem z wiadomego powodu. Kleszcze spadały jeden za drugim no i stare poczciwe komary które zaczynaja sie uodparniać na AUTAN. Miejsce wydało mi sie dosć ciekawe i napewno je odwiedze ale późną jeśienią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 też używam właśnie Autan i jak do tej pory komary omijały mnie z daleka . Kleszcza nigdy jeszcze na sobie nie spotkałem . Nie wiem czy to zasługa tego preparatu czy naftaliny , którą wonieje moje ubranie . Albo tereny , w których chodzę należą do ,,niskokleszczowych,,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.