Skocz do zawartości

zdjecia kattenkrada

Ptaku51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Co do rekonstrukcji pojazdu nie ma wątpliwości. że ktoś zna się na rzeczy. Ale stopień obłożenia pojazdu bronią jest zadziwiający :) Jak kiedyś robiłem model tego pojazdu i szukałem jego zdjęć to w życiu nie widziałem żeby ktoś kładł na niego tyle żelastwa. Przecież ten pojazd miał słabiutki silnik i raczej nie służył na pierwszej linii. Właściciel lekko przegiął, bo Kettenkrad wygląda jak ruchome stanowisko grenadierskie :). A może jednak ktoś widział go tak wyposażonego?
Pozdrawiam.
Napisano
Do LukasP:
Wydaje mi sie ze silnik w tym NSU wcale nie byl slabiutki. Z tego co pamietam to jest silnik o poj. 1300 ccm, dolno zaworowy - dolniaki sa wbrew pozorom silne" mimo ze maja mniejsza moc niz gornozaworowe tej samej pojemnosci ale ta moc oddaja juz od samego dolu" obrotow silnika, prawie od obrotow biegu jalowego. Silniki gorno zaworowe trzeba ostro krecic po obrotach.
Pozdrawiam Storm 007
Napisano
A tak naprawdę NSU HK 101 Kettenkraftrad, a silniki, które były montowane w Kettenkradach to silnik OPLA Olimpa.

Pozdrawian ENES

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie