Skocz do zawartości
  • 0

moneta pułapka?mina?

abiszaj

Pytanie

Napisano

dostałem tą monetę ładnych pare lat temu od kolegi, który z kolei też otrzymał ją w prezencie.Twierdził, że jest to mina pułapka. Czy może to ktoś potwierdzić? A jęsli nie jest to mina to co? Oczywiście nie posiada żadnych niebezpiecznych ładunków. postaram się załadować jeszcze zdjęcie od tyłu. Z góry dzięki.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kubuś 2001 teraz przypomniałeś mi dzieciństwo [obierane korki i paznokieć]do 2 stycznia nic niewidziałem ,ale babcine sposoby jak zawsze pomogły.CHYBA DOBRY CZAS NA ZAJRZENIENIE DO STARYCH ALBUMóW .Niedługo 1 listopada. POZDRO.R23
Napisano

dostałem tą monetę ładnych pare lat temu od kolegi, który z kolei też otrzymał ją w prezencie.Twierdził, że jest to mina pułapka. Czy może to ktoś potwierdzić? A jęsli nie jest to mina to co? Oczywiście nie posiada żadnych niebezpiecznych ładunków. postaram się załadować jeszcze zdjęcie od tyłu. Z góry dzięki.

Napisano
Widać abiszaj że nie znasz zabawek pirotechnicznych rodem z odpustów i bazarów epoki PRL. Paluchy poszarpać to mógł korek" a kapiszon raczej nieszkodliwy był. Taką monetę nabyłem na odpuście w woj.lubelskim jakieś 25 lat temu. Tylko mój dolar złoty był;))))
Pozdrawiam L.
Napisano
ja jestem jeszcze troche młody (:D) i jak sie kiedyś bawiłem w pirotechnike i przynosiliśmy własne mieszanki do szkoły to była niemała afera i mama sie wkurzyła i mi wszystko powywalała ... korki też, a służyły mi do wkładania w potężną futrynę na mojej klatce jak sąsiad (co go to niezabardzo lubie) wysiadał z samochodu i kierował się w strone bloku ... pierwsze 4 razy ładnie sie przestraszył :) ale niestety już nigdzie ich znaleźć nie mogem :((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie