Tominew Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 Witam Wszystkich!!! Od dłuższego czasu interesuję się przyczółkiem pod Różanem. Ale chciałbym wiedzieć jakie tam walczyły jednostki niemieckie i Radzieckie, chodzi mi szczególnie o wykaz Dywizji. Może Dunkan coś na ten temat wie?
Gandalf de Grey Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Salve,Sugeruje popatrzec na www.rozan.phg.plpowodzeniaGandalf de Grey
Piorek Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Witam,W ksiazce Front schodni a powstanie warszawskie" Sawickiego sa wszystkie interesujace Cie wykazy, mam knige pozyczyc Ci moge a jak bedziesz wybieral sie pod Rozan daj znac chetnie pojade:)PozdrawiamPiorek
Forteca Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Kolejny cmentarzyk ? Czy rozkopiecie fortowe wały dla zabawy ?
Piorek Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Tak Forteca, zbierzemy bande chlopa z lopatami i pojedziemy skopac jakis kolejny cmentarzyk" oraz wykopiemy tunele w fortecznych walach dla zabawy, czego piszesz takie bzdury? Malo klotni na forum? Czepiaj sie tych co wiesz ze tak robia a nie dostajesz wysypki na haslo Roznan.PozdrawiamPiorek
Forteca Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Przepraszam że może zbyt osobiście, ale mnie trafiło po ostatniej wizji lokalnej" - dziura na dziurze, szczególnie na pozycjach wysuniętych i stanowiskach artylerii, a fanty z jednego rozkopanego cmentarza były jakiś czas temu na allegro... Trafia mnie również dlatego, że Różan to jedno z niewielu miejsc, gdzie ktoś coś chce zrobić, urządzić muzeum, udostępnić, etc.pozdrawiam również
Piorek Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Spoko Forteca rozumiem Cie, mnie tez trafia kiedy widze moje tereny poryte dolami:/PozdrawiamPiorek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.