Skocz do zawartości
  • 0

krigsmarine?

kommark

Pytanie

Napisano

wytargałem to ze strychu w Hamburgu, poprzekładane było szpargałami z konca lat 50, kolor czarny , kilka dziurek od moli, guziki z krzyzem , chyba wtórnie przyszyte

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzieki serdeczne pol, fakt te guziki wygladaja jakos dziwnie, ciesze sie ze mamy juz jakis trop, dosc dziwnie wygladaja z tyłu te haki w kolorze złota chyba do podtrzymywania pasa ,kurtała wyglada na typowo militarna ale nie potrafie jej zakwalifikowac, moze to typowo szwdzka produkcja, sam juz nie wiem
Napisano
a co sie tyczy zmiany guzików , w niemczech po wojnie ze wzgledu na totalny kryzys i biede , powszechnym faktem było chodzenie w mundurach wojskowym , w których zmieniano guzikami ,czasami krój , a nawet farbowano materiał, podobnie było zreszta w Polsce.
Napisano
michalczewski moze i miały, ale nie taki wzór, jak jest na zdjeciu.No chyba ze mundur który słuzył w szwedzkim wojsku, miał specjalnie sprowadzane guziki ze Szwajcarii

pozdro pol
Napisano
Witam jezeli to cos pomoze to te wtórnie" przyszyte guziki z krzyżem, to są szwedzkie guziki, bodajrze wosjkowego sanitariusza z okresu 2WŚ , wiem bo mam taki cały płaszcyk szwedzki z lat 40 z takimim orginalnie przyszytymi guzikami.Ale u ciebie równie dobrze mogły byc przyszyte zaraz po wojnie

pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie