Skocz do zawartości
  • 0

Co to za czolg?

pomsee

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podpisane było Kołobrzeg. Też mam wątpliwości, bo wygląda to na duże miasto i mało zniszczeń jak na Kołobrzeg. Dlatego je zamiesciłem, może ktos rozpozna.

Pzdr,

jotes
Napisano
Berlin (a właścieiw jego przedmieścia tak na 80% Wygląda to na pantherturma" w wersji na stalowym pudle, ale, żeby było ciekawiej z wieżą czołgową.
Napisano
Pomsee: też mi się tak wydaje. Mnóstwo zdjęć z '45 jest źle opisanych. Tylko zazwyczaj w drugą stronę, tzn. zdjęcia z Berlina okazują się na przykład zdjęciami z Poznania. Wiadomo, wstyd było się przyznac rodzinie, że nie zdobywało się Berlina tylko jakiś Posen czy Kolberg.

Napisano
Chyba jednak Pantherturm..... zdjęcie trochę mało wyraźne w okolicy podstwy wieży. Nie dałoby się powiększyć tego kawałka? Bardzo przydałoby się ustalić na 100% lokalizację. A w pantherturmach były spotykane wszystkie wersje wież - stare, nowe i festung".
Napisano
Witam!!!

Ciekawe w tym zdjeciu jest to o co w nim chodzi". Zdjecie jest niewyrazne ale ma ona odwrocona wieze gdyz widac jest chyba tyl z piekna wyrwa po jakims the best pocisku. Zastanawiajace jest ustawienie tej Panterki. Na srodku skrzyzowania, lekkie hull down. Trafienie ewidentnie od tylu czyli na drodze ewakuacji(sadze po okopaniu) I tu jest haczyk bo czolg zawsze ustawia sie przodem do drogi ewakuacji. Chyba ze to okopanie nie jest okopaniem :D
Ruscy jak zwykle byli wszedzie.
Jesli w czyms sie myle prosze o poprawe.

Z powazaniem vonadamski
Napisano

Nie wiem czy mowimy o tym samym ale ta dziura w tyle wiezy, o ktorej pisze vonadamski to typowy otwor sluzacy chyba miedzy innymi do uzupelniania amunicji do dziala.
Ale moge sie mylic!:-)

Napisano
Von adamski o jakiej dziuze ty piszesz ??
duzej okraglej w tylnej scianie???
to jest otwor wlazu wejcsiowego nie ma pokrywy
dziury po pociskach sa tylko w bocznej scianie wierzy

pantery okopane w berlinie nie ewakulowaly sie (dokad )
byly to stale punkty tak jak panter turm
ztad kompletnie wybebeszone podwozie
pomseetwoje zdjecie na 90% to pantera D sfotografowana w lipcu 43 pod Kurskiem i ni jak sie ma do obrony berlina:)
Napisano
Tak to foto Pantery zniszczonej pod Kurskiem. Zapomnialem je opisac, sorki ale zamiescilem je dlatego aby vonadamski zobaczyl, ze to co on nazywa dziura po jakims super pocisku jest w rzeczywistosci wlazem ewakuacyjnym w wiezy.
Napisano
Witam!!!

A to juz przegiecie Panie pomsee. Nie chodzilo mi o dziure w wiezy. Jesli uwazasz ze wyjscie ewakuacyjne prowadzilo przez skomplikowany korytarz miedzy cylindrami a chlodnica i wychodzilo z tylu kadluba to prosze jeszcze blizej to opisac. Na pewno kazdy jest ciekaw jak to wygladalo.
Jesli w jakis sposob masz zamiar mnie osmieszac (czy tez siebie)to slij sobie emile ktorych i tak nie bede odbieral, a nie osmieszasz sie na forum zajmujac tym samym miejsce na serwerze. Czy moglby szanowny Pan juz mnie nie denerwowac!!! Bo nie mam przyjemnosci klucic sie z kims takim i nie jest to miejsce na to!!!

Yoony. Chodzi mi o zdjecie zamieszczone przez Ciebie to duze i nie mam na mysli wiezy tylko tyl kadluba, ktory widac na tym zdjeciu jak sadze. Nie jestem az takim lewusem yoony :D powinienes sie spodziewac. Napisalem ze trafienie pociskiem choc to moze byc wyrwa po jakims innym wybuchu. Moge sie mylic bo zdjecie jest niedokladne (cien) a i moje oczka juz nie te.
Natomiast ewakuowac mozna sie zawsze na inna ulice lub 1km dalej w miasto. Moga zastanawiac zdjete gaski i dlatego moze byc tak jak mowisz ze byl to staly punkt. Choc moze on byc lekko wkopany w ziemie (droge) a gaski zostaly uzyte po trafieniu do innego czolgu albo cos w tym stylu.
Choc moge sie mylic (i tu na 1000% odezwie sie pewien pan :D)

Z powazaniem vonadamski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie