kiler p Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Czy któryś z Kolegów wie może jakiej czcionki używano przed wojną w blankietach polskich dokumentów wojskowych (książeczki wojskowe, itp.)i ewentualnie jak dzisiejsza czcionka nadaje sie do celów rekonstrukcyjnych ? Słyszałem jak narazie 2 wersje - tenebros i logos wąski, tyle że nie mogę ich znaleźć w popularnym programie do edycji plików tekstowych ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqh Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Przedwojenną czcionkę bezszeryfową o stałej grubości linii nieźle naśladuje Futurist Fixed Width.Zaś chyba najbardziej znaną z polskich czcionek, opracowanych w tym okresie, jest antykwa Adama Półtawskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Poszukaj w internecie i zainstaluj czcionki na komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mce Napisano 12 Czerwiec 2005 Share Napisano 12 Czerwiec 2005 Tu jest Antykwa Półtawskiego której sam używam:http://au.gust.org.pl/gust/projects/antykwa_poltawskiego/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2005 Niestety to nie ta czcionka. Żeby skonkretyzowac - chodzi mi o taką jak na zdjęciu. Zwróćcie uwagę na charakterystyczne u" z wybrzuszeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.