Skocz do zawartości

Pierwsze fanty tego roku ! ! !

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
-dzbanuszek porcelanowy [w kawałkach :-((] z napisem Gott mit uns" i 1914/16" oraz dwoma głowami (wyglądają jak Kaiser i syn);
- zdobiony cynowy świecznik który chyba okazał się podwójnym kałamarzem (?!). Jutro foto do identyfikacji.
-smieci typu łom, kluczyki, topór, łopata, miska,kubek, akumulator itd.

Byłem wczoraj na Mierzei Wiślanej. Trafiłem na ziemianki: wiadra, garnki,kilka misek, jakaś maść, dużo elementów wozów konnych więc myślę że to cywilni uchodźcy. Bliżej Krynicy sporo pocisków moździeżowych i kilka garłaczy do Mauzera. W sumie bieda. Teren zryty.

wlasciwie zimą już troche pokopalem (pojemnik na lufe 42 ,saperki, niezbednik ,)ale to dzisaiaj nastapilo prawdziwe otwarcie sezonu : 3 saperki kazda inna , granat ppanc, niemickie jajo , pudelkam z amunicja tt i mosin ,3 rury faustow z tego jedna gut, ladownica mausa szrot, klamra z okraglym otworem na zatrzask ,rzeczy osobisty (resztki zegarka jakis film fotograficzny,niewypaly pelotki,skrzynka do mgiety szrot,elementy tasmy do maxima,klamry plecakow,widelec luftwaffe, zatyczki transportowe do granatow, jeden f1 bez zawleczki:), loski od sygnalowki i kal 14 .czesc z tego wykopal kolega.najlepsz dzisiaj moj wykopek to oczywiscie szturm ze zdjecia{ stan calkiem łajny)

Rzeczywiście nastąpilo otwarcie sezonu.
Ja wczoraj wykopalem boagnet mosin,ammo,scyzoryk z jakims herbem oraz mase odlamków.Znalazlem to na niezle przekopanym terenie.Jestem z siebie dumny:)
Pozdrawiam miq

Witam!!!

Ja zaczalem sezon w sobote. Kopalem sobie sobote, niedziele i troszke w poniedzialek. Moze i nie wykopałem Sturma :D ale zawsze cos a mianowicie:
1. Zapalniczka (w okopach niemieckich bardzo ladny kolor chyba miedż)
2. Nieśmiertelnik (samoroba na zdjeciu).
3. Pojemnik na zapałki. Niestety połamany :( (na zdjeciu)
4. Latarka firmy SONDER" (czy ma ktos zdjecia tej latarki w dobrym stanie???)
5. Śledzie (w ksztalcie igly i czy to jest od pałatki???)
6. Kupa łusek,
7. Kilka łusek 23mm samolotowych
8. Kilka rac do rakietnicy,
9. No i jak zwykle troche rozrywek :(

Informuje ze wszystkie dolki zakopalem jak i rozrywki (saperow powiadomie nastepnym razem)

Z powazaniem vonadamski

Witam!!!

Dzisiaj trzy godzinki i kilka fantow. 6 monetek (jeszcze nie czyszczone) plomba z twierdzy Iwangorod (rzeklbym wielka jak na plombe :) ), podkladka pod jakies odznaczenie albo cos w ksztalcie tarczy metalowe oczywiscie, kilka guzikow no i oczywiscie lusek.

Z powazaniem vonadamski

Witam,jestem tu nowy.Dopiero w tym roku kupuję wykrywacz,ale 2 lata temu znalazłem polski bagnet wz.27 w dziwny sposób.Usiadłem na skraju lasu i akurat na nim.Od tej pory patrzę gdzie siadam,choćby to była tylko trawa.Pozdrawiam i życze sukcesów.

Nie trać kasy na wykrywacz.Szukaj dupą.Dobrze Ci idzie.

Jest wielu którzy mają gorsze wyniki a lepszy sprzęt.

Aha.Bym zapomniał.Uważaj na szkła !

Witam.Zapewne było takich pytań tysiące ,ale zapytam.
Mam ograniczone mozliwości finansowe,a chcę kupić wykrywacz do 650żł.Zastanawiam sie nad Dukatem.Jeżeli możecie mi coś doradzić, byłbym wdzięczny.

NIE KUPUJ DUKATA!!! wyzucisz pieniądze w błoto,a jesli chcesz zorientowac sie w ofertach wykrywaczy to wejdz w forum sprzęt poszukiwawczy.Za te pieniądz kupisz np.EL Loctansa...ale dukata nie kupuj!!!

Mam mirakla 38cx i jestem na etapie prób. Mimo, że byłem dopiero 2 razy w terenie (na swoim podwórku) to znalazłem wiatraczek od pocisku moździerzowego oraz grot od strzały (tak mi się przynajmniej wydaje). Gdy poczytam o elektrolizie to może dorzucę jakieś zdjęcia.

Niestety dalszym poszukiwaniom położyła kres zimowa pogoda :(((( buuuu :((((

Pozdrawiam

Od wakacji ubiegłego roku używam Cyklopa. Przy zakupie kierowałem się m.in. opisem w Odkrywcy" Jestem zadowolony. Znalazłem dużo drobnych przedmiotów na znacznych głębokościach (jak dla wykrywaczy). Sprzęt tani i na razie niezawodny. Nikt nie zaproponuje nic lepszego za 600 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie