Tominew Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 Ciekawi mnie czy ktoś z was potrawi rozszyfrować ten nieśmiertelnik :1 WERKST/SS – T – DIVZ tego co wiem to nieśmiertelnik 3 Dywizji Pancernej SS Totenkompf, ale co oznacza 1 WERKST ?
HU13ERT Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Nie wiem czy chodzi tu o polowy park maszynowy czy coś innego. Ale pewien jestem, że chodzi o warsztat przy tej dywizji. Z niem.:Werkstatt" oznacza warsztat" także nic innego nie może oznaczać. Nie znam struktury dywizji pancernej i nie wiem w jakiej sile były parki maszynowe i czy były to oddzielne podjednostki czy wchodziły w skład innej.
coriolan Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Na pewno.Werkstatt=warsztat,pracownia.Z pewnością nie jest to Werkstandarte
coriolan Napisano 31 Maj 2005 Napisano 31 Maj 2005 Ten nieśmiertelnik wystawiony jest na Allegro,ostra licytacja,aktualna cena 338 zł
Tominew Napisano 31 Maj 2005 Autor Napisano 31 Maj 2005 Ciekawi mnie czy ktoś z was potrawi rozszyfrować ten nieśmiertelnik :1 WERKST/SS – T – DIVZ tego co wiem to nieśmiertelnik 3 Dywizji Pancernej SS Totenkompf, ale co oznacza 1 WERKST ?
Pytanie
Tominew
1 WERKST/SS – T – DIV
Z tego co wiem to nieśmiertelnik 3 Dywizji Pancernej SS Totenkompf, ale co oznacza 1 WERKST ?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.