Tominew Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 Witam Wszyskich!!! Pomóżcie mi w identyfikacji tego oto medalionu. Na pierwszej stronie widnieje dorosła postać trzymającs coś w postaci kwiatów z dzieciątkiem (Jezus??) na ręku. Napisy to: 810 i po przeciwnej stronie : LPH albo EPHCo te napisy znaczą? I Kim są te osoby?
Tominew Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 A to druga strona. Przedstawia jakby jakiegoś duchownego który otrzymuje od innego człowieka (kobieta?) jakąś księge (testament?). Napisy to : S. ANNA , a po drugiej stronie : M lub W lub K lub rzymska cyfra?Bardzo proszę o Identyfikację tego znaleziska i wyjaśnienie co oznaczają te nazwy i kogo przedstawiają te osoby. Pozdrawiam i czekam na sugestie.
Tominew Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 Aha i jeszcze powiedzcie mi z którego roku jest ten medalion?
paulo Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 jakis znawca wypowiedział sie o nim Klasyka, rzymski medalik odpustowy połowa XVIII w"
Raned Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Medalion to przesada, jest to medalik XVII - XVIII wiek. Na pierwszej stronie widoczny napis: św. Józef i on jest zresztą przedstawiony z Jezusem na ręku a na drugiej stronie św. Anna.
beny Napisano 30 Maj 2005 Napisano 30 Maj 2005 Znalazłem podobny z Matką Bożą Częstochowską ok 5cm średnicy, bez żadnych napisów.Pzd.
Tominew Napisano 30 Maj 2005 Autor Napisano 30 Maj 2005 Dzięki za identyfikacje tego medalika i Pozdrawiam wszystkich.
Pytanie
Tominew
Witam Wszyskich!!! Pomóżcie mi w identyfikacji tego oto medalionu.
Na pierwszej stronie widnieje dorosła postać trzymającs coś w postaci kwiatów z dzieciątkiem (Jezus??) na ręku. Napisy to: 810 i po przeciwnej stronie : LPH albo EPH
Co te napisy znaczą? I Kim są te osoby?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.