kikifas Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 Bedac ostatnio na wykopkak w mazurskich lasach spotkalem dziwnych ludzi poprzebieranych w II-go wojenne mundury Polski i Niemiec ktorzy biegajac po lesie strzelali do siebie z automatow na kulki z farba. Dziwne. Moze ruchy reenactorskie powinny isc wlasnie w tym kierunku. Bieganie po lesie z kopia mauzera i strzelanie" ustami wydaje sie przy tym malo emocjonujace. Co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 1. reenacting to nie bieganie po czymkolwiek - inscenizacje to niewielki procent.2. jak by mi ktoś pobrudził mundur jakimiś farbkami to bym przyp...ł ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 1. jak wyżej2. jak wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt34 Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 michał ł i akagi macie 100% racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moose Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Szczerze mówiąc dla mnie to poroniony pomysł. Mysz w piździe... wg pewnego pewnego przedwojennego dowcipu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 E tam... Ja zawsze na wykopki zabieram mój mundur WH i straszę dziadków zbierających chrust... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Według mnie Rekonstrukcja Historyczna to rozwinięcie kolekcjonerstwa i poszukiwań.Zbieranie danych i informacji,kompletowanie i poprawianie.Same pokazy todeser",przyjemny,ciekawy ale nie najważniejszy.Jak ktoś chce strzelać to paintball czeka.;-)pozdrkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Istnieje też ASG.Strzela się plastikowymi kulkami 6mm (nie brudzą).Broń to praktycznie 100% repliki.Niestety większość to repliki broni współczesnej ,replik z okresu WWII jest mało i są dość drogie.Tu jest troszke zdjęć: http://www.warrior.pl/1531939162.phpNie jest to zwykła nawalanka jak się może wydawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlopiur Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Przepraszam ,że się nie przywitałem w pierwszym swojm poście na tym forum.Witam wszystkich serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.