kikifas Napisano 24 Maj 2005 Autor Napisano 24 Maj 2005 Bedac ostatnio na wykopkak w mazurskich lasach spotkalem dziwnych ludzi poprzebieranych w II-go wojenne mundury Polski i Niemiec ktorzy biegajac po lesie strzelali do siebie z automatow na kulki z farba. Dziwne. Moze ruchy reenactorskie powinny isc wlasnie w tym kierunku. Bieganie po lesie z kopia mauzera i strzelanie" ustami wydaje sie przy tym malo emocjonujace. Co o tym sadzicie?
michał ł Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 1. reenacting to nie bieganie po czymkolwiek - inscenizacje to niewielki procent.2. jak by mi ktoś pobrudził mundur jakimiś farbkami to bym przyp...ł ;-)
Moose Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Szczerze mówiąc dla mnie to poroniony pomysł. Mysz w piździe... wg pewnego pewnego przedwojennego dowcipu :-)
mr2z Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 E tam... Ja zawsze na wykopki zabieram mój mundur WH i straszę dziadków zbierających chrust...
KRUSZYNA Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Według mnie Rekonstrukcja Historyczna to rozwinięcie kolekcjonerstwa i poszukiwań.Zbieranie danych i informacji,kompletowanie i poprawianie.Same pokazy todeser",przyjemny,ciekawy ale nie najważniejszy.Jak ktoś chce strzelać to paintball czeka.;-)pozdrkruszyna
czlopiur Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Istnieje też ASG.Strzela się plastikowymi kulkami 6mm (nie brudzą).Broń to praktycznie 100% repliki.Niestety większość to repliki broni współczesnej ,replik z okresu WWII jest mało i są dość drogie.Tu jest troszke zdjęć: http://www.warrior.pl/1531939162.phpNie jest to zwykła nawalanka jak się może wydawać.
czlopiur Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 Przepraszam ,że się nie przywitałem w pierwszym swojm poście na tym forum.Witam wszystkich serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.