Skocz do zawartości

Gdzie i kiedy następna inscenizacja?

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii wyjaśnienia. Bzura jest chyba jedyną imprezą posiadającą jasny i klarowny regulamin, w którym zapisano termin zgłaszania się. W odróżnieniu od innych rekonstrukcji nie jesteśmy ani zamknięci, ani nie ukrywamy imprezy ani też nie stosujemy dziwnych i niejasnych kryterii doboru.

Wiele rzeczy mnie dziwi - np. w przypadku imprez napoleońskich grupy te zapraszają i starają się jak najszerzej propagować kontakt ze sobą. A u nas jakoś tak dziwnie. Jest coś na Woli - już się nie można przyłączyć bo nie i koniec i nie wiadomo z jakich powodów, jest coś w Poznaniu - nikt nic nie wie etc., ale już wszyscy się podobierali.

I tak w koło macieju.

Zgadza się, zresztą pojemność niektórych rekonstrukcji jest ograniczona. 300 chłopa do walk w powstaniu, to trochę za dużo na jedną barykadę. Takie są realia i ich się nie przeskoczy. Co do Bzury, to termin zgłaszania był chyba ustalony na do 1-ego sierpnia. To czy są jeszcze miejsca, czy nie ma, czy zaciąg jest zakończony?
Pozdrawiam

ie wiadomo z jakich powodów, jest coś w Poznaniu - nikt nic nie wie etc., ale już wszyscy się podobierali. I tak w koło macieju."
- jak juz mówiłem to sa ploty ! ;-)

Ze swojej strony nie chcemy rzucać słow na wiatr i dlatego nic nie mówimy ale jak juz pisałem każdy sie dowie w swoim czasie.

pozdrawiam serdecznie wszystkich
organizatorów imprez jawnych , mniej jawnych, klarownych, mniej klarownych płatnych nie płatnych, i z regulaminami czy tez bez! ;-)

Schrek
SRH ODWACH"

PS

faktycznie 300 chłopa na barykadzie to za wiele a na polu nad bzura za mało.

Z powodu braków mundurów przyjmowani są tylko Ci, którzy mają pełne umundurowanie. Prozaiczny problem, ale niestety dotykający polską rekonstrukcję. Jest nas niestety niewielu z własnymi mundurami:-)

Własnymi mundurami wg, moich obliczeń dysponuje ilość ludzi z których może dałoby się wystawić dwie drużyny piechoty i pełen pluton kawalerii - tzn. około 100 rekonstruktorów. A to niestety ciut za mało nad Bzurą:-)

Stanowić będą oni mocny szkielet całości:-)

Oj mysle ze z niemcami na `39, to bedzie wieksza bieda!
Cos mi sie zdaje ze dobrze i odpowiednio umundurowanych bedzie 40 gora 50 chlopa! Nie mowie tu o roznych splitterach", sumpfach" czy innej poprzebieranej nagonce z 1944! Tylko o ludziach ubranych zgodnie historycznie jak w 1939!!
poz Fall

Witam wszystkich, z tego co udało mi się dowiedzieć, w Modlinie jest jeszcze otwarta lista na sierpień dla wszystkich chętnych. A ze sprzętu BMW, Zundappy, NSU i inne, poza motocyklami, ciekawostki (ma być coś cięższego). Poza tym ma być jakaś giełda militariów itp. Byłem porozglądać się tam wczoraj, to jest całkiem ciekawie, niezłe miejsce na rekonstrukcje. Na pewno tam podjadę, bo mam niedaleko.
pzdr b

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Czołem!
15-18.09.2005r.Holandia,Oosterbeek 61 rocznica bitwy pod Arnhem.
Grupy odtwarzające 1 Brytyjską Dywizje Powietrzno-Desantową oraz polską 1 Samodzielną Brygade Spadochronową.
Uroczystosci rocznicowe.
Wtedy nie używamy broni strzelającej.
Odtwarzamy przemarsz jednostek spadochronowych ze strefy zrzutu do mostu w Arnhem.
Bedzie desant spadochronowy na historycznych zrzutowiskach oraz rajd historycznymi pojazdami
Składamy kwiaty, zapalamy znicze!
Pozdrawiam
Sosab

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie