Fall Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Jak Bzura zamknieta" to wpadne sobie popatrzec!A chcialem wziasc dwa mozdzieze 80mm, skrzynki, swiece dymne, itp itd... no nic bedzie mniej do targania!;o)poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Panowie narazie to co czytam to sa tylko plotki! ;-)prosimy o ciepliwość cała sprawa wyjasni sie w tym tygodniu.pozdrawiam SchrekSRH ODWACH"PSJacku dzieki za czujność! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 Fall, kontakt - Lohse, telefon znasz. On odpowiada za Niemców" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 W kwestii wyjaśnienia. Bzura jest chyba jedyną imprezą posiadającą jasny i klarowny regulamin, w którym zapisano termin zgłaszania się. W odróżnieniu od innych rekonstrukcji nie jesteśmy ani zamknięci, ani nie ukrywamy imprezy ani też nie stosujemy dziwnych i niejasnych kryterii doboru. Wiele rzeczy mnie dziwi - np. w przypadku imprez napoleońskich grupy te zapraszają i starają się jak najszerzej propagować kontakt ze sobą. A u nas jakoś tak dziwnie. Jest coś na Woli - już się nie można przyłączyć bo nie i koniec i nie wiadomo z jakich powodów, jest coś w Poznaniu - nikt nic nie wie etc., ale już wszyscy się podobierali.I tak w koło macieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Swięte słowa, kolego Jazlowiak, święte slowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Zgadza się, zresztą pojemność niektórych rekonstrukcji jest ograniczona. 300 chłopa do walk w powstaniu, to trochę za dużo na jedną barykadę. Takie są realia i ich się nie przeskoczy. Co do Bzury, to termin zgłaszania był chyba ustalony na do 1-ego sierpnia. To czy są jeszcze miejsca, czy nie ma, czy zaciąg jest zakończony?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 A dokładnie komunikat jest tu.http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=211 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 No dobra, to jak to wygląda, lista jest zamknięta, czy nie? Zresztą, może niepotrzebnie drążę temat.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ie wiadomo z jakich powodów, jest coś w Poznaniu - nikt nic nie wie etc., ale już wszyscy się podobierali. I tak w koło macieju."- jak juz mówiłem to sa ploty ! ;-)Ze swojej strony nie chcemy rzucać słow na wiatr i dlatego nic nie mówimy ale jak juz pisałem każdy sie dowie w swoim czasie.pozdrawiam serdecznie wszystkich organizatorów imprez jawnych , mniej jawnych, klarownych, mniej klarownych płatnych nie płatnych, i z regulaminami czy tez bez! ;-)SchrekSRH ODWACH" PS faktycznie 300 chłopa na barykadzie to za wiele a na polu nad bzura za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Każdy to znaczy kto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Z powodu braków mundurów przyjmowani są tylko Ci, którzy mają pełne umundurowanie. Prozaiczny problem, ale niestety dotykający polską rekonstrukcję. Jest nas niestety niewielu z własnymi mundurami:-)Własnymi mundurami wg, moich obliczeń dysponuje ilość ludzi z których może dałoby się wystawić dwie drużyny piechoty i pełen pluton kawalerii - tzn. około 100 rekonstruktorów. A to niestety ciut za mało nad Bzurą:-)Stanowić będą oni mocny szkielet całości:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Oj mysle ze z niemcami na `39, to bedzie wieksza bieda!Cos mi sie zdaje ze dobrze i odpowiednio umundurowanych bedzie 40 gora 50 chlopa! Nie mowie tu o roznych splitterach", sumpfach" czy innej poprzebieranej nagonce z 1944! Tylko o ludziach ubranych zgodnie historycznie jak w 1939!!poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulldozer Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 Witam wszystkich, z tego co udało mi się dowiedzieć, w Modlinie jest jeszcze otwarta lista na sierpień dla wszystkich chętnych. A ze sprzętu BMW, Zundappy, NSU i inne, poza motocyklami, ciekawostki (ma być coś cięższego). Poza tym ma być jakaś giełda militariów itp. Byłem porozglądać się tam wczoraj, to jest całkiem ciekawie, niezłe miejsce na rekonstrukcje. Na pewno tam podjadę, bo mam niedaleko.pzdr b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szero Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 a może Ktoś podjąby sie zorganizowania rekonstrukcji w Kutnie ?? w sumie też Ciekawe miasto ... tak w zamian za ewentualny brak inscenizacji w Łęczycy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 A co, Łęczycy ma nie być?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szero Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 No słyszałem już z kilku źródeł że inscenizacja w Łęczycy jest zagrożona ... dlaczego tak się dzieje nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 Diabeł BORUTA!!!!!!....rządzi!!! he he!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aikikai Napisano 2 Sierpień 2005 Share Napisano 2 Sierpień 2005 18 - 21 sierpnia II Międzynarodowy Zlot Historycznych Pojazdów Militarnych w Bornym Sulinowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 http://www.powiatleczycki.republika.pl/legenda4.htmlTo tak off topic.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwojtek Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Witam,Czy 10 września będzie jakaś rekonstrukcja powstania w Warszawie?Ktoś, kiedyś, coś pisał o tym terminie.Pozdr.W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Czołem!15-18.09.2005r.Holandia,Oosterbeek 61 rocznica bitwy pod Arnhem.Grupy odtwarzające 1 Brytyjską Dywizje Powietrzno-Desantową oraz polską 1 Samodzielną Brygade Spadochronową.Uroczystosci rocznicowe.Wtedy nie używamy broni strzelającej.Odtwarzamy przemarsz jednostek spadochronowych ze strefy zrzutu do mostu w Arnhem.Bedzie desant spadochronowy na historycznych zrzutowiskach oraz rajd historycznymi pojazdamiSkładamy kwiaty, zapalamy znicze!PozdrawiamSosab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roobert Napisano 1 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Szkoda, że termin koliduje z Bzurą. eehhhh pojechałbym z Wami.Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.