Skocz do zawartości

czołgi,armaty,i Bóg wie co jeszcze w bagienku

elektrit1

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem informację od pewnej osoby,że w pewnym podmokłym terenie są zatopine jakieś środki do prowadzenia walki (armaty,czołgi).Oczywiście świadom jestem że w opowiadaniach w każdej przydomowej sadzawce jest zatopiony Tygrys,ale specyfika terenu świadczy że cuś tam może być-rejon mostu kolejowego,stacji,itp.
Pytanie-czy jest ktoś w rejonu byłego województwa tarnowskiego ,posiadacz jakiejś ramówki kto by sobie chciał sprawdzić teren?
Sam z moim VLF'ikiem raczej tam się nie mam po co wybierać.
Miejsce chętnie wskażę.

• 3 weeks later...
A tak a czuja" to na jakiej głębokości może być teraz wieżyczka? I jak duży teren jest do sprawdzenia?
Nie wiem czy u nas znajdziesz kogoś z ramówką, ludzie raczej mniejszych rzeczy szukają...
Też mam tylko VLF, ale o dużym zasięgu, więc jak sprzęt za głęboko nie wlazł to jest szansa namierzenia.
Acha, jestem z Rzeszowa - co prawda nie jest to byłe tarnowskie ale niedaleko :)

A propos druta: kumpel kiedyś chodził z takim w piaszczystym terenie. W pewnym momencie trafił jakiś metal ale po mocniejszym przyciśnięciu opór zmalał. Więc włączył PinPoint" tzn. zaczął dziobać obok pierwszego rafienia". I cały czas ta sama sytuacja: niewielki opór i drut wchodzi dalej. Trochę go to zbiło z tropu ale zdecydował się kopać. I wykopał aluminiową puszkę amunicyjną od MG - oczywiście podziurawioną drutem jak sito :)

• 5 weeks later...
2 lata temu pod Żółtnicą jeden dziadek twierdził ze w polu niemcy zakopali skrzynie z amunicją, a że był to typowy tubylec z winkiem w ręku nikt mu nie wierzył, wszyscy wyśmiewali, ktoś poszedł to sprawdzić i odkopać, efekt 5 skrzyń z granatami moździeżowymi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie