Wraith Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Kółko wykonane z aluminium, w środku metalowa wstawka, z dwoma malutkimi otworkami. Pokryte srebrną farbą, a przedniej" stronie pomalowany okrąg zieloną farbą, a wewnątrz wygląda coś jak ślady po kleju. Na zewnątrz do połowy są ząbki.
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 No te wyciąganie z komory to trochę dziwne żeby karbowanie coś dało w sensie ułatwienia, według mnie pasuje teoria kordelka. W nocy nie widać co się ma w łapie, a w tym momencie po ząbkowaniu można zorientować się.
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Kółko wykonane z aluminium, w środku metalowa wstawka, z dwoma malutkimi otworkami. Pokryte srebrną farbą, a przedniej" stronie pomalowany okrąg zieloną farbą, a wewnątrz wygląda coś jak ślady po kleju. Na zewnątrz do połowy są ząbki.
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 I tylnia strona. Wewnątrz pokryte czerwoną farbą.
Wraith Napisano 22 Maj 2005 Autor Napisano 22 Maj 2005 Dzięki maxikasek, ale po co te ząbkowania były?
k-szela Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Witam!!! Ja mam dwie karbowane w połowie i na jednej jest widać czarny pasek może to dymny ??? jak takie były używane ??? Faktycznie te karbowania mogły służyć do namacalnej identyfikacji pocisku.
mietek Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Byla na ten temat juz dyskusja na forum, ale cos wyszukiwarka nie dziala, wiec nie moge trafic.Podane byly tez linki i oznaczenia poszczegolnych typow i kolorow.
Pytanie
Wraith
Kółko wykonane z aluminium, w środku metalowa wstawka, z dwoma malutkimi otworkami. Pokryte srebrną farbą, a przedniej" stronie pomalowany okrąg zieloną farbą, a wewnątrz wygląda coś jak ślady po kleju. Na zewnątrz do połowy są ząbki.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.