dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Pochwalcie się Waszymi trafieniami, być może trafimy na jakieś podobieństwa. Oto moje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Zna ktoś tego wytwórcę? Czyje to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Szczególnie interesuje mnie to: jakiś nieduży element 2,5cm z nastawami i gwintem z pakułą w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 szyna do założenia na coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 ostatni element to jest podświetlenie( z tego o ile dobrze pamiętam :) do celowników niemieckich..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brutt Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 Dydac,Ten znak na kawalku porcelany wyglada na produkcje F.A. SCHUMANN z Berlina.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Ja takiego osobnika znalazłem blisko bunkrów hehe - poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 a trochę dalej przy bunkrach poniemieckich sterty (to tylko część) łusek do kałacha, niemieckich mauserów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Kolego Cromags !!! a zabrałes to pierwsze znalezisko do domu/????w sumie wygląda mi na okaz z drugiej wojny światowej i do tego bardzo ładnie zachowany...może u Ciebie po lesie grasują jeszcze niedobitki wehrmachtu???...doczyścic szczotą drucianą...postawić w koncie opatrzyć odpowiednią tabliczką, od czasu do czasu konserwować spirytusem....i eksponat pierwsza klasa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 spirytem to on już jest zakonserwowany hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 w oklolicach bunkrów najczęciej trafiam hmm w łasciwie tylko trafiam śmieci. sterty smieci. taki dół po drewnanym bunkrze jest chyba ulubionym miejscem składowania smieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarny Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Witam ja trafiłem kilka łusek bodajze od mausa, tylko ze wszystkie były rozerwane. Ciekawe dlaczego? pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 Może ktoś w ognisko je wwalił i się rozpękły:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julianni Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 oprocz smieci najczesciej mauserowskie łódkipzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Żelastwo,pręty,rury,druty,druciki,gwoździe,złom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 5 Czerwiec 2005 Share Napisano 5 Czerwiec 2005 Duuuuża większość większych fantów już dawno została wykopana. My trafiliśmy jeden radziecki hełm - w stanie niezbyt dobrym - oraz kilka-ddziesiąt łusek mosiężnych od mausa ( o stalowych niem. i radz. nie piszę;)) Poza tym odłamki - caaaałą górę. :)pozdr mł. z w-Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Witam!My znaleźliśmy wokoło bunkrów w Grudziądzu: jedną łódkę mauserowską, 2 polskie łuski od mausera(ciekawostką jest, że nie posiadały czubków, a spłonek zbitych nie miały... może ślepaki? Ale na takowe nie wyglądały...) jednego niemieckiego ślepaka od mausera z przegnitym czubkiem, łuskę przeciwlotniczą(produkcji niemieckiej, jednak w tym momencie nie pamiętam nazwy...), łuskę od Mosina(wiadomo w jakim stanie hehe), jeden pocisk od mausera... Pozatym dużo żelastwa, kabli, prętów itp. aha - przed jednym bunkrem(z pomocą wykrywacza) wykopaliśmy kilka kurków gazowych oraz... klamke mosiężną :) prawdobopodobnie od drzwi z tegoż bunkra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 duzo złomu i smieci ale jesli trafi sie dobry bunkierek to naprawde mozna ciekawe fanty wyjąć, ostatnio wykopalem z bunkru 3 pelne magazynki ppsz. dużo amo i łusek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Dygac, mam coś takiego, to było przynitopwane do blaszki stalowej, znalezione wśród różnych szpargałów wh i LWP.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisek68 Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Najczęściej to panów" z flaszką i kaszanką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 tą piękną panią spotkałem na forcie w Grochowcach 45 którą trzyma w ręku leżała sobie koło bunkra w Nechrybce.o dziwo bez zapału i ładunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 7 Grudzień 2006 Share Napisano 7 Grudzień 2006 ten pocisk tylko oczywiście nieodczyszczony leżał w Beniaminowie w reklamówce.widać ktoś go sobie spakował ale mu się torba porwała i wywalił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.