Skocz do zawartości

Różnica w white's.

AK77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jaka jest różnica miedzy wykrywaczem White's Eagle Spectrum, a White's Spectrum XLT ?

Pzdr AK77
Napisano
Eagle Spectrum był wykrywaczem produkowanym w latach 1992 do 1994. Różni się gabarytami i wagą, zasilaniem i paroma drobiazgami ale są to b.podobne wykrywacze. Spectrum XLT zostało wprowadzone w 1994 i kilka lat temu zamienione na XLT Spectrum E-Series z szybszym mikroprocesorem. W 1994 była jeszcze wersja przejściowa Slimline.
Napisano
Witam!

Różnica jest przede wszystkim wagowa.. XLT jest dużo lżejszy. Są drobne różnice programowe i pewne rzeczy zostały poprawione ale poza tym to ten sam wykrywacz. W XLT słupki identyfikacyjne są mniejsze za to wieksze oznaczenia VDI, poprawiony został ekran LCD. XLT ma więcej trybów pinpoint, więcej programów własnych" etc. Jeśli nie przeszkadza Ci waga i możesz kupić Eagle okazyjnie to polecam. Sam długo chodziłem z modelem Sierra Eagle Spectrum, który można było TYLKO nosić przy pasie bądź na klatce i przesiadłem się na XLT z powodów ergonomii a nie różnicy w zasięgach.. Programy na oba wykrywacze są prawie identyczne i to co ma znaleźć XLT znajdzie i jego starszy brat:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Nie polecam kupna żadnej wersji tego wykrywacza starszej niż 3 lata, chyba, że byłby nieużywany (nie chciałbym tłumaczyć dlaczego).
Napisano
Raned - Sądzę że skoro już tak napisałeś to powinieneś wytłumaczyć dlaczego.. Miałem w swoim czasie kilka XLT i wcześniejszych jego wersji, niektóre 7mio i 8mio letnie.. Zachowywały się prawidłowo więc sądzę że ważne jest od kogo się kupuje(ilu poprzednich właścicieli, w jakich warunkach był użytkowany etc.) ale jeśli jest coś specyficznego w tych Whitesach które są starsze niż 3 lata to byłbym Ci wdzięczny gdybyś podzielił się z nami tą wiedzą.. Piszę jak najbardziej serio bo sam kontempluję zakup jeszcze jednego XLT (oczywiście z drugiej ręki) a Twoje wiadomości mogą mnie i innych forumowiczów uratować przed kosztowną pomyłką..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Raned co z tą radą apropos Whitesów? Nic nie przyszło..
Zasięgnąłem języka wśród znajomych i nikt nie miał większych problemów z wieloletnim sprzętem więc chętnie usłyszę o co chodzi..

Pozdrawiam

VW
Napisano
VW !
Skoro już jesteś to czy możesz mi powiedzieć czy XLT ma funkcję all metall" ?.Mam na myśli prawdziwą statykę nie jakieś iby".Ze wszystkich testów wynika,że nie ma (zasięgi w uchu").Ale w technicznych opisach nic zdecydowanego na ten temat nie widać.
Z góry dzięki,
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
VW nigdy nie otrzymałem od ciebie żadnego e-maila, gdybym otrzymał to napewno odpowiedziałbym. Nie wiem dlaczego to forum uparcie przesyła maile na adres, który miałem pół roku temu.
Napisano
Witam!

A jaki teraz Raned masz adres, bo inny jest na forum a inny w ogłoszeniach (oczywiście można mieć x adresów, ale może tu jest problem?).

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Witam!

A najeżdząjąc na profil jest denar@inetia.pl. Kto nie wpisze do Ciebie nowego adresu z palca to wiadomość wyśle na adres profilowy czyli błędny.

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Wicja - XLT ma tryb All metal-non motion" i nie żadne niby:) Zamieszanie chyba wzięło się stad że mówiliśmy o Mixed Mode w którym naraz pracujesz w statyku i ruchu i niektórzy dawali tu na forum mocno nieprecyzyjne info.. Statyk w XLT to do 50% większa głębokość niż w ruchu..Zobacz też http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=183882

Raned - to Ty napisałeś że dasz znać na priva w sprawie Whitesów więc to oczywiste że dotyczyć to miało tego wątku i Twojej wypowiedzi.. Prześlesz mi to info? Mój adres jest aktualny..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Pytałem,dość naiwnie o tryb statyczny,bo w większości testów dla XLT,podawane są tylko wyniki z dynamiki".Tak jest na stronie d/Darka i tak było z tego co pamiętam w testach Tego Od Którego Mam Się Odpie..." Łatwo z tego wyciągnąć mylny wniosek,że XLT nie posiada czystej,prawdziwej statyki.Przepraszam za brak wiedzy w tym temacie.Mam kumpla który chodzi z XLT ale nigdy nie wpadłem na to by go zapytać o tak podstawową sprawę:) Niestety,jak znakomita większość posiadaczy supersprzętów"-chodzi na P" i zna swoją wykrywkę w 10 procentach.
Dzięki i pozdrawiam,
wicja1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie