AK77 Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Witam.Jaka jest różnica miedzy wykrywaczem White's Eagle Spectrum, a White's Spectrum XLT ?Pzdr AK77
Raned Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Eagle Spectrum był wykrywaczem produkowanym w latach 1992 do 1994. Różni się gabarytami i wagą, zasilaniem i paroma drobiazgami ale są to b.podobne wykrywacze. Spectrum XLT zostało wprowadzone w 1994 i kilka lat temu zamienione na XLT Spectrum E-Series z szybszym mikroprocesorem. W 1994 była jeszcze wersja przejściowa Slimline.
VanWorden Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Witam!Różnica jest przede wszystkim wagowa.. XLT jest dużo lżejszy. Są drobne różnice programowe i pewne rzeczy zostały poprawione ale poza tym to ten sam wykrywacz. W XLT słupki identyfikacyjne są mniejsze za to wieksze oznaczenia VDI, poprawiony został ekran LCD. XLT ma więcej trybów pinpoint, więcej programów własnych" etc. Jeśli nie przeszkadza Ci waga i możesz kupić Eagle okazyjnie to polecam. Sam długo chodziłem z modelem Sierra Eagle Spectrum, który można było TYLKO nosić przy pasie bądź na klatce i przesiadłem się na XLT z powodów ergonomii a nie różnicy w zasięgach.. Programy na oba wykrywacze są prawie identyczne i to co ma znaleźć XLT znajdzie i jego starszy brat:)PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Upppss..Sorry - pisząc odpowiedź nie widziałem jeszcze postu Raneda a nie lubię się dublować:))
Raned Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Nie polecam kupna żadnej wersji tego wykrywacza starszej niż 3 lata, chyba, że byłby nieużywany (nie chciałbym tłumaczyć dlaczego).
VanWorden Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Raned - Sądzę że skoro już tak napisałeś to powinieneś wytłumaczyć dlaczego.. Miałem w swoim czasie kilka XLT i wcześniejszych jego wersji, niektóre 7mio i 8mio letnie.. Zachowywały się prawidłowo więc sądzę że ważne jest od kogo się kupuje(ilu poprzednich właścicieli, w jakich warunkach był użytkowany etc.) ale jeśli jest coś specyficznego w tych Whitesach które są starsze niż 3 lata to byłbym Ci wdzięczny gdybyś podzielił się z nami tą wiedzą.. Piszę jak najbardziej serio bo sam kontempluję zakup jeszcze jednego XLT (oczywiście z drugiej ręki) a Twoje wiadomości mogą mnie i innych forumowiczów uratować przed kosztowną pomyłką..PozdrawiamVW
AK77 Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Witam.Dzieki Panowie za wyczerpującą odpowiedź.Pzdr AK77
Raned Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Odpowiem na priv. Niestety to forum podaje nieaktualny adres, aktualny można znaleźć gdzie indziej.
VanWorden Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Raned co z tą radą apropos Whitesów? Nic nie przyszło..Zasięgnąłem języka wśród znajomych i nikt nie miał większych problemów z wieloletnim sprzętem więc chętnie usłyszę o co chodzi..PozdrawiamVW
wicja1 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 VW !Skoro już jesteś to czy możesz mi powiedzieć czy XLT ma funkcję all metall" ?.Mam na myśli prawdziwą statykę nie jakieś iby".Ze wszystkich testów wynika,że nie ma (zasięgi w uchu").Ale w technicznych opisach nic zdecydowanego na ten temat nie widać.Z góry dzięki,Pozdrawiam,wicja1
Raned Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 VW nigdy nie otrzymałem od ciebie żadnego e-maila, gdybym otrzymał to napewno odpowiedziałbym. Nie wiem dlaczego to forum uparcie przesyła maile na adres, który miałem pół roku temu.
wilhelm6 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Witam!A jaki teraz Raned masz adres, bo inny jest na forum a inny w ogłoszeniach (oczywiście można mieć x adresów, ale może tu jest problem?).pozdrawiamwilhelm6
wilhelm6 Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Witam!A najeżdząjąc na profil jest denar@inetia.pl. Kto nie wpisze do Ciebie nowego adresu z palca to wiadomość wyśle na adres profilowy czyli błędny.pozdrawiamwilhelm6
VanWorden Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Wicja - XLT ma tryb All metal-non motion" i nie żadne niby:) Zamieszanie chyba wzięło się stad że mówiliśmy o Mixed Mode w którym naraz pracujesz w statyku i ruchu i niektórzy dawali tu na forum mocno nieprecyzyjne info.. Statyk w XLT to do 50% większa głębokość niż w ruchu..Zobacz też http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=183882Raned - to Ty napisałeś że dasz znać na priva w sprawie Whitesów więc to oczywiste że dotyczyć to miało tego wątku i Twojej wypowiedzi.. Prześlesz mi to info? Mój adres jest aktualny.. PozdrawiamVW
proscan Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 Wystarczy napisac do Bociana - on zmieni adres w profilu.Ja niedawno zmienialem adres i poszło bardzo sprawnie.proscan
wicja1 Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Pytałem,dość naiwnie o tryb statyczny,bo w większości testów dla XLT,podawane są tylko wyniki z dynamiki".Tak jest na stronie d/Darka i tak było z tego co pamiętam w testach Tego Od Którego Mam Się Odpie..." Łatwo z tego wyciągnąć mylny wniosek,że XLT nie posiada czystej,prawdziwej statyki.Przepraszam za brak wiedzy w tym temacie.Mam kumpla który chodzi z XLT ale nigdy nie wpadłem na to by go zapytać o tak podstawową sprawę:) Niestety,jak znakomita większość posiadaczy supersprzętów"-chodzi na P" i zna swoją wykrywkę w 10 procentach.Dzięki i pozdrawiam,wicja1
Raned Napisano 21 Maj 2005 Napisano 21 Maj 2005 Niestety zwracanie się do Bociana nie daje efektów...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.