Jadzia Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Witam,poszukuję wszelkich informacji o 17 inf. reg. z I wojny światowej. Dzisiaj wyszła wśród 10 innych wpinka z napisem 17 inf. reg i datą 26 XI 1916 zastanawiam sie czy to data utworzenia pułjku czy może cos innego. Interesuje mnie wszystko co jest związane z tym regimientempozdrawiamJadziaP.S.Jak na razie google i inne tego typu stronki nic nie pomogły:/
Jadzia Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Z tą datą kojarzy mi sie tylko wypowiedzenie wojny Niemcom przez Grecję, ale to nie ma chyba nic wspólnego...:(
Jadzia Napisano 15 Maj 2005 Autor Napisano 15 Maj 2005 Nie jestem pewien bo nad napisem jest co prawda Franciszek Józef Otto, ale nie slyszałem o CK armii w rejonie gdzie to wyszło. wiem tylko ze byli tam Rosjanie i Niemce ale nie pamietam w którym roku, zaraz sprawdze.Jadzia
Maćko Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 A tak wygląda ten ,,KAPPENABZEICHEN'' *nasz jest identyczny-fotki tego i reszty potem.Czy były one wpinane na czapki ??.Pozdrawiam.
Forteca Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 To może napisz gdzie, bo CK armię pzecież można spotkać i na Północnym Mazowszu...Nb. W Przasnyszu w czerwcu będzie wystawa w muzwum historycznym I wojna na Północnym Mazowszu" z tematem wiodącym II i IV (ew. III) bitwy przasnyskiej
Maćko Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 Wszystkie wyszły w okolicach Pruszkowa-Grodziska Mazowieckiego.Pozdrawiam
lemsoft Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Masz załączony linkdo numeracji wszystkich regimentów piechoty KuK.http://www.austro-hungarian-army.co.uk/infdev.htmJest tam numer 17sty. Jednakże na moją znajomość historiiKronPrinz był tytułem pruskim, coś jakby następcy tronu. Choć mogę się nieco mylić.
lemsoft Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Sorry za małe zamieszankoZałączam jeszcze jeden link wprost do Kronprinza Franciszka Józefa Otto von Habsburg więc to chyba wyjaśnia pochodzeniahttp://www.dhm.de/datenbank/index.html?/datenbank/ju00/ju002344.htmlA swoją drogą Austriacy walczyli nawet w okolicach Baranowicz na Litwie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.