Skocz do zawartości

CS 9000 HPX vs. TM 808 - Prosze o opinie..

hawk21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Prosze o opinie na ten temat. Chodzi mi o porównanie który z tych dwóch sprzętów jest warty kupna..
Pozdrawiam
Arek
Napisano
Witam!

Wykrywacze są identyczne a różnica jest taka (oprócz kosmetyki) że TM808 można dostać duuuużo taniej... Mam na myśli ceny nowych egzemplarzy ale warte zastanowienia są sprzęty z drugiej ręki.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ale ciekawostką jest to,że C-scope podaje dużo mniejszy zasięg niż White's.Ciekawe czy ze skromności C-Scopa,czy może dane Whitesa są lekko aciągnięte".( 6 metrów na compact car",kto by tyle rył????)
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
P.S. A tak na serio to te 3 metry jest bardziej realistyczne.. Ja swój sprzedałem już lata temu (studni i podziemi mi się chciało nim szukać:))..
Napisano
C-Scope jest w Polsce mało znaną i bardzo drogę firmą. Sprzedaje przede wszystkim (dystrybutor) sprzęt przedsiębiorstwom budowlanym, instalatorskim itd. Do poszukiwaczy trafi najczęściej z rynku wtórnego.

Verte
Napisano
Z tego co wiem to C-Scope połaczył się z Discovery.Na rynku amerykańskim CS 9000 występuje pod taką nazwą.A ceny w naszym kraju są chore bo łote Runo" ma monopol i wali 100% na wszystkich wykrywaczach tej firmy.W Królestwie ceny wyglądaja dużo normalniej.
Pozdrawiam,
wicja1
Napisano
Czyli podsumowujac ..rozumiem ze moza uznac ze kupujac ewentualnie C-Scope bede tak samo zadowolony jak z Whites'a TM 808..Bo osiagi sa zblizone?
Napisano
Panowie może nie na temat, ale ja w lipcu 2004 kupiłem C.Scope 1220 XDP w Złotym Runie obecnie wykrywacz jest w naprawie już trzeci tydzień. Firma ta daje tylko jeden rok gwarancji przy tak astronomicznych cenach. Zawiodłem się trochę przy tak małym czasie używania go. A jeśli chodzi o ramówkę CS 9000HPX a TM 808 to ja bym proponował wziąć tańszy wykrywacz. Pozdrawia ENES
Napisano
Dzieki za opinie..
Do WanWordena : Ten C-Scope z Allegro o którym mówisz poszedl poza aukcja dla kogos za 1600 zl..Wiec cena byla dobra..Podejrzanie dobra.
Pzdr.
Napisano
Raned z twojej wczesniejszej wypowiedzi zrozumiałaem ze CS 9000 HPX to odpowiednik TM 800, czyli porzednika aktualnie dostepnego na rynku modelu TM 808 ?
A jakie powiazania ma Fisher z C-scope? TO tak z ciekawosci pytam..
Napisano
Rety, mam nadzieję że nasz drogi Proscan się nie obrazi że wklejam kawałek jego postu jako odpowiedź (cholernie leniwy się robię ostatnio:)) ale dla ciekawskich szczegółowa odpowiedź:

...Whites swego czasu kupił patent od kolegi Georga Payna, współaściciela firmy Discovery. Firma ta weszła w układ z CSCOPE i utworzyła firmę New Force działającą w USA.

New Force juz nie istnieje, ale CSCOPE odziedziczył po niej TF-900 (bo tak to się nazwało w Discovery) i sprzedaje do dzisiaj jako CS coś tam..."

Pozdrawiam, no i czekam na pozew od Proscana:)

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie