Skocz do zawartości

LUDZIE Z BRZEGU I OKOLIC - nasze fanty...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piękne to są tylko 2 szt.
Jedna od MG i ten duży?
Pozostałe od MG mają uszkodzenia jak podczyszczę to dam foty. A to może potrwać około tygodnia.

Ten wielki magazynek ma wymiary dł.45cm i szer. 17
  • Odpowiedzi 194
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wczoraj widzę miałem fartowny dzień :-) jutro mam egz, a potem jadę odreagowac gdzieś w teren, zresztą o którym Ci wczoraj mówiłem, może być ciekawie.
Napisano

Wczoraj mimo kiepskiej pogody 2godzinki spędziłem w terenie. W butach woda ale co tam dla poszukiwacza. W zasadzie ziemi wydarłem pocisk kaliber 13,1mm dł. pocisku 59,3mm i
rękojeść od bagnetu do karabinku Lebel wz. 1886. Szkoda, że bagnet nie był cały to by było trafienie.
foto 1

Napisano
też mi się wydaje to dziwne bo w książce znalazłem taki jak piszesz. No chyba, że moja suwmiarka oszukuje o 4dziesiąte.
A jeszcze jedno, ten pocisk ma dwie fazki, a czy radziecki nie miał jednej? No chyba, że to zależy od pocisku czy jest on smugowy czy p.pancerny
pozdr.
Napisano

cześć, ten pocisk jest z amunicji 12,7 x 99 .50 Browning to ten środkowy, moje pochodzą z samolotu amerykańskiego używanego przez rusków w 1945r. zestrzelonego na terenie Opolszczyzny.

Napisano
Do Miro5678 czy na odznace z fotki 15 jest napis typu Parteitag der NSDAP Krakau 1940(1 lub 2), miałem kiedyś taka samą (kształt) tylko w stanie 4+.

pzdr woyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie