Skocz do zawartości

WONS - zdjęcia z wykopków

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

A mianowicie:

Unserer
braven Flak
Weihnachten 1941
Die Kreisleitung der
N.S.D.A.P Hannover

Napis czytelny w świetle dnia, a po polskiemu wychodzinam coś takiego:
Naszym
Dzielnym Flak" - nie możemy przetłumaczyć
Boże Narodzenie 1941
Okręgowe kierownictwo
N.S.D.A.P Hannover.

Jeśli coś źle przetłumaczył starszy wons, prosimy o sprostowanie.

pozdr i do następnego razu
Wonsy: G. Sz.&An.

wons-y mam do was małe pytanie czy macie jakiś swój sposub na znajdowanie śmietników poniemieckich mieszkam w lubuskim unas było troche dużych śmietników jednak były one bardzo znane i szybko się skończyły a jak nie skończyły to z kolei nie można tam kopać a mnie zastanawia jak wy je namierzacie bo co każdą wyprawe macie nowy śmietnik a nie ukrywając najbardziej lubie kopać na śmietnikach bo nigdy niewiesz czego można się spodziewać i przy okazji gratuluje pancerki też mam ale srebrną i licze na to że kiedyś trafie brązową a do tego wytłoczke

Jak na razie jest to jedno i to samo śmietnisko, które zresztą uchodzi za przekopane. A znaleźć wcale nie jest trudno, wystarczy poszukać kępy czarnych bzów chociażby i typowej dla śmietnisk roślinności. Mamy już na oku kolejne 3 śmietniska, ale są one mniejsze i niemilitarne. Czekają więc na swoją kolej.
Hangar? no.... nie... Nie mamy, a by się przydał. Pokój starszego wonsA już nie ma miejsca,ale jeszcze jakoś upychamy nasze skarby".

pozdr i powodzenia:)
wonsY

cze wonsie mam pytanko widziałem na fotce wyzej ze masz ksiażeczke na temat buteleczek , wiec jak będziesz mial czas to może bys sprawdził butelki z napisami CIELEŚNICA .. tam byla kiedys gozelnia i jest stoi ona od 1835r . więc jak coś znajdziesz to bym bardzo prosił o info a ja odwdzięcze ci sie jedna z takich buteleczek. jutro puszcze ich fotki na FORUM .

na jednym z najciekawszych i znanych terenów w Gdańsku znalazłem śmietnik - jeszce do konca nieprzekopałem - jak działacie na takich smieciowiskach - z wykrywaczami czy tylko łopatkami?

pozdrawiam

onyx radze ci odrazu dać sobie spokój z wykrywką i kopać tylko łopatą gdy wejdziesz na teren gdzie jest śmietnik to wykrywka całkiem zwarjuje bo tyle tam będzie żeczy no chyba żeby tam była sama porcelana bez metalu ale to jest raczej nie możliwe życze ci powodzenia jak coś znajdziesz to się pochwal ja też wybieram się w tym tygodniu na jeden bardzo dobry i typowo wojskowy śmietnik jak coś wykopie to się pochwale pozdro

marecki ma rację wykrywacz jest na nic, nasz przepis na sukces, to dojść do dna i kopać pazurkami ogrodniczymi po bokach dołu, wtedy nie niszczysz i tłuczesz fantów.
Powodzenia, jak cóś wydrapiecie to się pochwalcie.
pozdr. WoNs- y

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie