wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Jakieś tabliczki i monetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 moniaki i breloczek ode kluczy z napisem: Klucz od zapory lewy(albo lewej).Nie daleko są jazy na rzece Piławie, są to bądź co bądź zapory. Czyżby od nich? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Ustnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 LABOR MONS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Kufle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 fajna butelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 brakuje tylko kawałka... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 cały, nawet bez szczerby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Trafienie dnia tuż po wyjęciu z błotka. Moje - młodszegO z wonsóW - trafienie :)))) Stan - jak widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 ... bdb- :)Wytłoczka brązowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 No i trafienie dnia starszegO wonsA. Butelka opisywana przeze mnie na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 30 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2005 A mianowicie: Unserer braven Flak Weihnachten 1941 Die Kreisleitung der N.S.D.A.P HannoverNapis czytelny w świetle dnia, a po polskiemu wychodzinam coś takiego: Naszym Dzielnym Flak" - nie możemy przetłumaczyć Boże Narodzenie 1941 Okręgowe kierownictwo N.S.D.A.P Hannover. Jeśli coś źle przetłumaczył starszy wons, prosimy o sprostowanie.pozdr i do następnego razu Wonsy: G. Sz.&An. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 Tak ,flaszka ładna no a brązowy szturm pancerny to w ogóle miodzio! Ech... że też u mnie nie ma poniemieckich śmietników. Gratulacje panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1341 Napisano 30 Czerwiec 2005 Share Napisano 30 Czerwiec 2005 wons-y mam do was małe pytanie czy macie jakiś swój sposub na znajdowanie śmietników poniemieckich mieszkam w lubuskim unas było troche dużych śmietników jednak były one bardzo znane i szybko się skończyły a jak nie skończyły to z kolei nie można tam kopać a mnie zastanawia jak wy je namierzacie bo co każdą wyprawe macie nowy śmietnik a nie ukrywając najbardziej lubie kopać na śmietnikach bo nigdy niewiesz czego można się spodziewać i przy okazji gratuluje pancerki też mam ale srebrną i licze na to że kiedyś trafie brązową a do tego wytłoczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream28 Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Wons ma wąsa do fantów....naprawde już wkrótce nic nie zostanie;]..... a tak z ciekawości masz jakis hangar gdzie to składujesz wszystko????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 1 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2005 Jak na razie jest to jedno i to samo śmietnisko, które zresztą uchodzi za przekopane. A znaleźć wcale nie jest trudno, wystarczy poszukać kępy czarnych bzów chociażby i typowej dla śmietnisk roślinności. Mamy już na oku kolejne 3 śmietniska, ale są one mniejsze i niemilitarne. Czekają więc na swoją kolej. Hangar? no.... nie... Nie mamy, a by się przydał. Pokój starszego wonsA już nie ma miejsca,ale jeszcze jakoś upychamy nasze skarby". pozdr i powodzenia:)wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 cze wonsie mam pytanko widziałem na fotce wyzej ze masz ksiażeczke na temat buteleczek , wiec jak będziesz mial czas to może bys sprawdził butelki z napisami CIELEŚNICA .. tam byla kiedys gozelnia i jest stoi ona od 1835r . więc jak coś znajdziesz to bym bardzo prosił o info a ja odwdzięcze ci sie jedna z takich buteleczek. jutro puszcze ich fotki na FORUM . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 na jednym z najciekawszych i znanych terenów w Gdańsku znalazłem śmietnik - jeszce do konca nieprzekopałem - jak działacie na takich smieciowiskach - z wykrywaczami czy tylko łopatkami?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1341 Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 onyx radze ci odrazu dać sobie spokój z wykrywką i kopać tylko łopatą gdy wejdziesz na teren gdzie jest śmietnik to wykrywka całkiem zwarjuje bo tyle tam będzie żeczy no chyba żeby tam była sama porcelana bez metalu ale to jest raczej nie możliwe życze ci powodzenia jak coś znajdziesz to się pochwal ja też wybieram się w tym tygodniu na jeden bardzo dobry i typowo wojskowy śmietnik jak coś wykopie to się pochwale pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2005 marecki ma rację wykrywacz jest na nic, nasz przepis na sukces, to dojść do dna i kopać pazurkami ogrodniczymi po bokach dołu, wtedy nie niszczysz i tłuczesz fantów.Powodzenia, jak cóś wydrapiecie to się pochwalcie. pozdr. WoNs- y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2005 acha, maxim, tę książeczkę, którą widziałeś, widziałeśna poście kolegi Fuksa. Tak więc niestety nie jesteśmy w stanie Ci pomóc.pozdr. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 3 Lipiec 2005 Share Napisano 3 Lipiec 2005 Flak - Fliegerabwehrkanone - obrona przeciwlotnicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 3 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2005 dzięki grba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.