Skocz do zawartości

Festung Breslau i okolice - fanty 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Andrzej , dawaj tem hełm w moje strony. Zrobimy z niego dcha przydroznego baru na dawnej polski-niemieckiej grznicy w Sowiej Gorze !!!
  • Odpowiedzi 176
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
chłopaki, zaspokójcie łaskawie ciekawość krajana-ignoranta, co to za SZTUKA - ten hełm gigant, gdzie to leżało, za co służyło i czy można to gdzieś we Wrocku oglądać???
pozdro
J.
Napisano
to, że żółte widziałem :) mogą być też holenderskie- ale teraz wielu naszych jeździ na unijnych numerach- więc nie wyklucza jedno drugiego :)....
Napisano
fajna rzecz :), tylko czy aby to nie poszło na żyletki- holendrzy (w sumie nie wiadomo dlaczego) mają większy uraz do Niemców za wojne niż my :)
Napisano
Mam pytanko następne do kolegów z Wojewódzctwa wybieram sie na kilka dni do Wrocławia ,do dzielnicy Wojnów.Napiszcie czy warto zabrać piszczałke ,i czy warto tam wogle szukać ,a może jakieś namiary lub porady miejscowej braći.
Pozdrawiam !
Napisano

Medal /fi 80 mm, mosiądz lub brąz/ wydany z okazji chrztu Ukrainy i Księżnej Olgi, Matki Kniazia Światosława w 956 roku. Znaleziony pare dni temu we Wrocku wśród poniemieckich gruzów.

Napisano

Krótki wypad z rodzinką na jagody do podbreslauerskiego lasu i .... pełno niezakopanych dołków, rozrywki na wierzchu leżą a ta na obrazku 5 m od leśnej drogi, kaliber jakieś 200 mm, długość tego bydlaka z 45-50 cm... btw.. numer do partolu minerskiego we wrocku jakby ktoś miał to poproszę.

• 2 weeks later...
Napisano

Cieszę się że ktoś kopie jeszcze we Wro:-) Gratuluję fantów, moje ostatnie jeszcze przed wyjazdem do Wielkopolski to dwie jednotalarówki i 3 grosze srebrne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie