Skocz do zawartości

Tannenberg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
darku, ja pierdziele, jak dostalem twojego smsa w lesie to wiedzialem ze bede mial dzisiaj kiepski dzien. ale jak zobaczylem te fanty na fotce, to nasze dzisiejsze blachy i hauba sa niczym :(
  • Odpowiedzi 345
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No ładnie, no ładnie nie wiem czy to przez PRZYPADEK czy ymyślnie Darek zapomniał wspomnieć kto faktycznie przyczynił się do jego sukcesu. Chyba się na niego za to pogniewam. Dareczku na łączce wyszła tylko klamra i.......jelenie. Pozdrawiam do zobaczenia w tere nie.
Napisano
Drogi kurpiaczku. Pozdrawiamy cała bandą. Nie chciałem cie ujawniać ale sam to zrobiłes. Zapraszamy następnym razem do naszej kompanii, napewno bedzie wesoło i miejmy nadzieje, że z pożytkiem dla wszystkich.
Pozdrowienia.
Napisano
ujawniać , nie ujawniać. jak bedą chcieli to poleca po IPkach i wszyscy beda mnieli pozamiatane

........w domach , komórkach piwnicach szopach itp :P
Napisano

Cześć,

Ależ piękności !!

Odznaka nadawana na 50 lecie (rzymska cyfra L) stłumienia powstania we wschodnim Kaukazie jaką znam wygląda tak ->

Zamieść, jeśli możesz zbliżenie swojej - czegoś ona inaczej wygląda...

Napisano
Z tego co mi się zdaje to ta ładna niebieska emalijka to odznaka oficera pułku kozaków z Orenburgu - wschodnia Rosja pod Uralem.
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam i pozdrawiam wszystkich mniej lub bardziej zdeterminowanych pasjonatów tematu - nowe prawie już zimowe zdjęcie pamiątkowe orłociągu przyjażni".

pzdr

Napisano
Frozzer wykopałeś pałasz kirasjerski AnXIII z okresu napoleońskiego - gratulacje!!!
To, że został znaleziony pod Tannenbergiem to nic dziwnego. Cyfry wybite na jego zastawie świadczą, że jest to pałasz zdobyty na Francuzach a następnie wykorzystywany w armii pruskiej - ze względu na znakomitej jakości głownie pałasze te używane były do czasów I wojny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie