Skocz do zawartości
  • 0

Kilka guzików do identyfikacji.

k-szela

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!! Ponawiam PROŚBĘ o identyfikację guzika z foto nr. 1. Dziś wszedł kolejowy pruski i inny gładki sygnowany to miejsce jest istnym guzikowym eldorado oprucz guziorków jeszcze jedna mareczka srebna z 1924 i 2 fenolki z 1875. Za odpowiedź z góry dzięki Pzdr.
Napisano
pierwszy guzik jest dość ciekawy jednak szkoda, że jest w takim stanie. Czy nie można go bardziej podczyścić?
Osobiście wyglada mi to na guzik Dworskiego Urzędnika.
Napisano
Wielkie dzięki!!! Rafał a co sądzisz o pierwszym guziku??? To pytania także do wszystkich, co do tego francuza znalazłem w tym miejscu jeczcze sam tył też z Paryża ale inaczej sygnowany, co do profilu wygląda jak fabryczny??? może się mylę ale może ktoś spotkał się z takimi guzikami???
Napisano
Do k-szela" odnośnie guzików francuskich.Spotkałem dwa rodzaje guzików zachowanych w całości (innych wytwórców). Sam tył pochodzi od guzika którego góra wykonana była ze stali. Zdarza się wykopać taki guzik w całości lecz jego stan (góry) jest na ogół opłakany, a w twoim przypadku góra po prostu odpadła. Są to dość często spotykane guziki pochodzące z obiegu jenieckiego po 1940 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie