Skocz do zawartości

cześć wrocławiacy vol . II

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Na dzisiejszym i poniedziałkowym wykopie pomyśleliśmy żeby urządzić jakieś większe spotkanie połączone z kopaniem (albo odwrotnie;-) Wyjazd tak na dwa dni, Kudłaty coś wspominałeś o namiotach w których można przekoczować na miejscu. Wieczorkiem po trudnych walkach z matką ziemią można by sobie popalić ognicho, wypić piwko.
No a dziś pomimo braku fantów i zajeżdżeniu 70km było śmisznie, wesoły samochodzik toczył się do Trestna i z powrotem( vivat Kudłaty który zapomniał wziąć wykrywacza z domu:-P Na Trestnie z mapki gdzie wytyczona była niemiecka HKL wykopaliśmy około 2 kilo złomu, między innymi muchozol którymi zapewne Niemiaszki odstraszały soę od Rusów. No to z braku fantów, a zlukując wcześniej z Kudłatym pewne pola z ruinkami domostw, pojechaliśmy w to miejsce, gdzie wyszło...kolejne parę kilo złomu. No nic, wypominając sobie że można było wybrać wyjazd na Żórawinę i okolice, które to informacje Leuthen sprezentował, pojechaliśmy pod pobliski pałacyk. Tam okazało się że to teren prywatny, kopać pomimo tego by się nie dało bo wyłożone kostką brukową, a ogródek zajęty przez dwie krowy i byka. Zaraz więc po uwidocznieniu się na fotach pojechaliśmy na Niskie Łąki, gdzie zatrzymaliśmy się na dłużej w celach odpoczynkowych, skonsumowania trochu żyru, oczyszczenia terenu z zalegającego złomu oraz drewna i odnalezieniu dwóch historycznych 10 fenolwych monetek, ozdobnej klamerki i guzika. Wymęczeni ,choć nienasyceni fantami i kopaniem, cała nasza piątka (Kudłaty i jego Ania, Leuthen, Artur, ja) udała się do swoich domostw myśląc gdzie te fanty??!!!;-)
Napisano
aaa no tak... pojutrze ostre przerzucanie kilku metrów sześciennych gleby:-) Tylko żebyście znowu całego jak dziś nie zajumali;-)
Napisano
W Piskorzowicach tyle złomu nie będzie, na jednym metrze
A na niskich w jednym miejscu sie zagniezdzimy i będziemy ryli:)))
Wojtas, sam mnie z tym złomem z fury wywaliłes hehe , i przez całe miasto się z tym turlałem ehehe
Napisano
Jak kupię sobie auto to zaczniesz złom wozić u mnie:-) Tymczasem ojciec rządzi;-) Pozatym miałeś Anię do pomocy przy dźwiganiu, znając Ciebie poniosłeś do zakrętu, a później jak koledzy nie widzieli wrzuciłeś jej na barki;-) Past widzę że się włączasz!:-) Miejscówę trzeba ugadać, mam parę na oku, choć mam nadzieje że to nie jak z dzisiejszą piękna mapką z Gleissa na zbieranie złomu:-)
Napisano
Kudłaty, mówisz o jutrzejszej sobocie czy za tydzień a może tej w grudniu??;-P Jak podajesz dokładnie;-) Masz te skrzynki?? General jutro przyjeżdża więc można się wybrać już większą ekipą.
Napisano
My z Mirkiem jak skończymy robote jedziemy gdzies kopać. Czyli od 13 zapewne już gdzieś bedziemy kopać:)))
Yo Wheris może się umówimy, że do nas poprostu dojedziecie.
Napisano
Past.Zapraszamy na ognicho w niedziele. A tak na marginesie-zaproszenie dotyczy też wszystkich,Którzy mają ochote wpaść.Niedziela 4 09.Rano wykopy a po południu ognicho...
Napisano
Witajcie Drodzy Rodacy !!!! :):):)
a z psem czy bez ?? hehehehehehe
wiecie co trzeba by sie zebrać do kupy !!!!
4 . 09 . odpada totalnie bo mamy swoje miedzynarodowe sztolniowanie akurat i niestey musze tam BYC :):):)
ale ognicho trzeba zorganizowac !!!! jestem za dajcie znac kiedy i gdzie byle nie w ten wekennd
pzdr !!!!!!!
Napisano
Prywatne pytanie do miro 5671
jestes z Zawiercia ??? czy mieszkasz lub mieszkałeś gdzies w okolicach Ciągowic , ewentulanie na ul Zwyciestwa ????
pzdr !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie