Skocz do zawartości

Tesoro Cibola

Enes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prosze o opinie tego wykrywacza gdyż na forum nic nie mogę o nim znalećś. Może ktoś używa tego sprzętu. Pozdrawia Wojtek
Napisano
Cibola jest następcą Conquistadora uMAXa. Wykrywacz jest na rynku od kilku miesięcy i w kraju jest użytkowane ok. 5-6 sztuk, stąd brak opinii. Różnice to: kolorystyka, cewka wykonana z włókna węglowego zamiast ABS (osłona w cenie), częstotliwość 14,5 kHz i przycisk namierzania celu (VCO)zamiast trzypozycyjnego przełącznika. Sygnał ma nieco niższą częstotliwość do czego trzeba się przyzwyczaić.
  • 7 months later...
Napisano
Witaj,jestem uzytkownikem tego sprzetu od 3 ms-c,genaralnie co tu duzo pisac-POLECAM-pewnie zaraz ktos wyskoczy że jestem jakimś klonem Raneda:)
Sprzęta na kolorowy drobiazg naprawde dobry ,co do militarki to się nie wypowiadam.Napisz co Cię dokładnie interesuje a postaram sie odpowiedzieć
pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Przy zastosowaniu superstrojenia" wykrywacz czysto sygnalizuje 1 gr do 27 cm. Jest to wyraźnie więcej niż w przypadku Silvera uMAX. Pomiar bez użycia słuchawek, w trybie dyskryminacji, czułość 2/3 czerwonego pola.
Przy okazji dodam, że Raned czyli ja nigdy nie miałem żadnego klona" i w kraju jest użytkowane obecnie więcej niż 20 egz.
Napisano
Witam !
Proponuję stronę http://www.poklad.cz/ inaczej www.tesoro.cz Jest tam interesujące porównanie detektorów wraz zasięgami w wykonaniu braci Czechów oraz testy - tłumaczenia ze strony producenta. Interesujące porównanie zasięgów zrobili Niemcy, ale musze na domowym compie poszukać adresu.
Pozdrawiam - Erpe /ropri/
Napisano
Erpe kapitalne linki.Widze ze w Czechach maja duzo nizsze ceny / vat 19%/ Dla milosnikow Tesoro zwlaszcza ze Slaska ciekawa alternatywa.Do Opawy niedaleko.Z przewozem nie powinno byc problemow,wprawdzie na Czechy sprzetu nie wozilem ale na Slowacje tak.Nie bylo problemow.
Napisano
Też myślę jeszcze nad Tesorem Vaquero lub Cibolą w sumie do Opavy mam może ze 100km. ale biorąc pod uwagę paliwko to w sumie na jedno wyjdzie:)) miałem Eldorado i denerwowało mnie strojenie do gruntu szkoda że nie jest wyłączane tak jak w Muszkieterze, ale idzie się przyzwyczaić i nauczyć. Pzdr.
Napisano
Raned nie nerwuj się:))) masz dobre ceny w przeciwieństwie do innych np. Fisher w firmie X który w stanach kosztyje na złotówki 800zł z groszami w Polsce 2 razy tyle to jest chore. cenny Tesoro u Raneda są naprwdę dobre patrząc na stronę USA.
Napisano
Niechęć do strojenia się do gruntu wynika z pewnością z braku zrozumienia dla ważności tego zagadnienia. Jest ono KLUCZOWE dla prawidłowego prowadzenia poszukiwań. Pozwala panować nad całym procesem i korygować go w miarę potrzeb. Nastąpi natychmiastowe przełożenie na wyniki poszukiwań. Tańsze detektory i te ze średniej półki NIE MAJĄ zadnej automatyki gruntu chociaż na obudowie jest taki napis! Potencjometr Ground Balance oczywiście istnieje, ale jest schowany pod płytą czołową. Jest ustawiany fabrycznie na tzw. przeciętny grunt. A średnio" zawsze znaczy średnio, czasem nawet bardzo średnio. Tylko najdroższe wykrywacze mają opcję AutoTracking i te są w stanie w miarę poprawnie korygować na bieżąco zmiany właściwości gruntu. Jednak na świeżo zaoranym polu często fajdają się nawet najlepsze systemy automatyki. Pozostaje wówczas ręczne dostrojenie do gruntu jako jedyne niezawodne rozwiązanie. Nie ma się zatem co denerwować na GEB BALANCE. Posiadanie takiego pokrętła i pełne zrozumienie jego funkcji to raczej powód do dumy niż żródło utrapień! Pozdrawiam
Mrand
Napisano
Witam!
Nie chciałem wywoływać jakiejś wojny cenowej.Zwsze może być gdzieś taniej. Raned ma przystępne ceny i stały klient zawsze może coś utargować. Zastanawia mnie jednak porównanie sprzetu wykonane przez Czechów - Cibola wypada w nim bardzo interesująco. Rewelacyjne wyniki są na niemieckiej stronie, która postaram się dodać wieczorem.
Pozdrawim - Erpe (ropri)
  • 2 months later...
Napisano
Rozumiem, ze Cibola posiada GEB BALANCE.... Ostatni rok chodziłem na Trackerze 4. Teraz mam ochotę i potrzebę zaopatrzyc się w coś z średniej półki Tesoro. Pozdrawiam!
Ps. prosze o jakiekolwiek info na temat dostrajania do gruntu wykrywki do tej pory nie robiłem tego.
Napisano
Tak , grunt jest ustawiony fabrycznie" , ogólnie sprawuje się to nieźle , jednak czasem przydaje się ręczne strojenie jak chociażby w Vaquero.

pzdr.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 22:37 19-03-2006

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie