danieloff Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Napisano 25 Kwiecień 2005 Witam,Znalazłem mosiężną tabliczkę znamionową z wytłoczonym napisem WENTZKI, GRUDZIĄDZ, ZN. OCHR.Może ktoś z Was wie, od czego mogła być?Pzdr.daniel
Raned Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 Zakłady lotnicze, okr międzywojenny - mam dwie tabliczki tej f-my.
Ziut Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Dla uzupełnienia podaję linka na stronę (część historyczną)http://www.unia-grudziadz.pl/pl/historia.htmPozdrawiam
danieloff Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Napisano 26 Kwiecień 2005 Wielkie dzięki, na tabliczce jest też takie logo ze słońcem i napisem WENTZKI.daniel
danieloff Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Napisano 25 Kwiecień 2005 Witam,Znalazłem mosiężną tabliczkę znamionową z wytłoczonym napisem WENTZKI, GRUDZIĄDZ, ZN. OCHR.Może ktoś z Was wie, od czego mogła być?Pzdr.daniel
Ziut Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Witam Szanownych Panów.WENTZKI - to fabryka maszyn rolniczych (brony, siewniki i tp). Nigdy nie miało to nic wspólnego z lataniem.Po II w.ś. fabrykę przechszczono na UNIA. Ma sie dobrze do tej pory. Logo: głowa orła lub gryfa w literze V".Pozdrawiam.
danieloff Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 To możliwe, bo tabliczka znaleziona na poletku:-)Dzięki.Daniel
Pytanie
danieloff
Znalazłem mosiężną tabliczkę znamionową z wytłoczonym napisem WENTZKI, GRUDZIĄDZ, ZN. OCHR.
Może ktoś z Was wie, od czego mogła być?
Pzdr.
daniel
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.