makij Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam wszystkich !Mam pytanie , co to za niemiecka odznaka ?Od strony nakrętki napis prawdopodobnie producenta GES.GESCHMa ktoś może jakiś pomysł ? Kłaniam się i pozdrawiam.
jack61 Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Nikt nie twierdzi ze nie została wykopana sęk tkwi kiedy zostala zakopana.W/g mnie 99 % radosna tworczoścPzdr jack61
grove3 Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 A tak na marginesie jeśli chodzi o głowę ptaka może takie coś pomoże? Coś mi się zdaje Makij że jesteś cięższy o piękną odznakę R.A.D-u . No chyba że to były słowa pisane na wiatr. Mam jednak nadzieję że nie będzie to tylko czcza gadanina . Pozdrawiam wszystkich specjalistów .Grove3
Domino(*) Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Na 100% radosna twórczość, nawet nie kopia bo nigdy nie istniała, jest to wymysł kogoś kto ją zrobił.Niestety zostałeś oszukany.Pzdr
grove3 Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Zapomniałem o fotce i jeszcze jednych pozdrowieniach dla kolegi , który twierdził że na którymś forum się śmiali z mojej łopaty śmigła od Fockewulfa i zidentyfikował ją jako łopata od radzieckiego kukuruźnika . Pozdrawiam i chylę czoła
woojec Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam ! W porównaniu z oryginalnymi , czyli z pięknie wykonanymi odznakami III Rzeszy , ten ; wykopek ; wypada bardzo blado !Według mnie , fals , albo radosna ... - woojec -P.S.Jeśli ktoś udowodni , ż e to oryginał , to wyślę ci gratis piękną odznakę R.A.D - u . Tak dla porównania :):D
woojec Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Witam makij - napisz skąd pochodzą informacje ,na temat tego dziwnego znaczka ?Jest bardzo niestarannie wykonany ! Cieżko uznać , że to oryginał ! Czy możesz dać foto rewersu ze znakiem Ges. Gesch. Odznaka - srebrna wpinka o której pisałem posiada wymiary : 22 x 16 mm. Jest kolorowa i bardzo ładnie wykonana , oczywiście w kolorowej emalii . Padł mi aparat , więc foto tego znaczka dam póżniej.Jeśli przekonasz nas, forumowiczów o słuszności swojego twierdzenia to - pisz swój adres i srebrna wpinka R A D -u jest twoja ! ! !pozdrawiam - woojec -
makij Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam wszystkich !Mam pytanie , co to za niemiecka odznaka ?Od strony nakrętki napis prawdopodobnie producenta GES.GESCHMa ktoś może jakiś pomysł ? Kłaniam się i pozdrawiam.
makij Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Znaczek nie jest niestarannie wykonany . Zdjęcie bardzo wypacza faktyczny stan, gdyż znaczek jest delikatnie półokrągły i są zniekształcenia.Wstawki są wykonane z porcelany a na zdjęciu wyglądają jak pomalowane.Źródłem informacji jest człowiek z giełdy w Bytomiu zajmujący się tematem ok. 30 lat jak i to ,że po wystawieniu na eBay niemcy zaczęli się nią interesować - posiadam maile.Dla mnie informacje są wiarygodne i nikt nie musi mi udowadniać swoich racji.Kłaniam się i pozdrawiam kończąc ten wątek.
makij Napisano 8 Maj 2005 Autor Napisano 8 Maj 2005 Dziękuję za zdjęcie grove3.Tematu dalej nie będę komentował, bo oboje wiemy o co chodzi.Zamieszczam zdjęcie zapałek za które też oberwałem.Pozdrawiam.
makij Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 Odpada ,bo została wykopana . Była w metalowym pudełku.
woojec Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Witam W końcu mogę zrobić zdjęcie wpinki o ktorej pisałem .Oto ona z blachą R A D-u.Ciągle nie jestem przekonany o oryginalności twojej odznaki , ale i tak wyślę ci ten komplecik ze zdjęcia , ponieważ mam tego jak ruski wojska !Przyślij mi maila ze swoim adresem.Pozdrawiam -woojec -
von Nogaj Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 To na 250% oryginalna odznaka!!! tylko gość który po wykopaniu pudełka otwierał je saperką troche za mocno.Na tyle mocno ze szły iskry do środka i biedna gapa ratując oczy wzieła głowę w drugą stronę;-))))) buahahaha!!! złap lepiej gościa który Ci to sprzedał i niech kasę oddaje bo to lipa! Pozdrawiam
jack18 Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 witam, też wydaje mi się że to kopia, ale kolega von Nogaj musi wiedzieć że ten czarny orzełek w historii kręcił głową, raz miał w prawo a raz w lewo, pozdrawiam.
makij Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Napisano 24 Kwiecień 2005 Zostawiając temat czy to kopia czy nie, czy ktoś wie co to za odznaka ?
von Nogaj Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 jesli tak to przepraszam! ciekawy temat tej głowy.proszę o jakies info czemu tak sie dzialo?! ale jesli chodzi o ta odznakę to jednak niestety mysle ze to kopia-moge sie mylic...zobaczymy co powiedza inni na ten temat.Pozdrawiam
Pytanie
makij
Witam wszystkich !
Mam pytanie , co to za niemiecka odznaka ?
Od strony nakrętki napis prawdopodobnie producenta GES.GESCH
Ma ktoś może jakiś pomysł ?
Kłaniam się i pozdrawiam.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.