wons Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 Witam, mam na stanie takie oto części składowe pasa,
wons Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 ostatnio wpadł mi w łapy pas wydaje mi się, że niemiecki
wons Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 i pytanie, a raczej proźba może i banalna ale..czy jest to pas napewno niemiecki, chyba były i inne modele bo nijak te moje części skałdowe" nie pasują do owego paska, jak była mocowana klamra w tej podwójnej" końcówce? jeżeli można prosić o zdjęcie, czy ta metalowa końcówka jest oryginalna? a jeżeli nie to jak była mocowana ta aluminiowa?Pas jaki jest każdy wie, jednak diabeł tkwi w szczegółach :)proszę o pomocpozdr. WoNs
Łukasz Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Witam! Pas na 100% niemiecki, żołnierski Wehrmachtu. Pozdrawiam, Łukasz
Kiler Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Wszystko gra. Tyle, ze jesli zaczepisz hak z konca pasa o ucho w klamrze wtedy nie trzeba stosowac tego haka z pierwszego zdjecia. To tez jest hak od pasa, tyle ze inaczej mocowany. W Twojej klamrze brakuje tez widelek, ktore to wchodzily w te podwojne dziurki i blokowaly pas przed otwarciem.
wons Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 Wiem, że brakuje widełek, mam je w klamrze LW, a do tej klamry dorobię, chodzi mnie jeno o to, jak ten pas mocowany był do klamry. Ma 2 warstwy skóry, jedna normalna, a druga z dziurkami. I teraz: ta z dziurkami w jaki sposób była mocowana do pasa? z której strony bolca? bo, że o te widełki, to wiem.
Kiler Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 Wons, zaraz Ci Frozzer moze zdjecie zamiesci.
Frozzer Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 czolemwons, twoj pas nie jest pasem stricte WH, to pas jednostek HJ,DJ,SA i innych paramilitarnych. w których pas posiadał hak nie wszywany tak jak na zamieszczonym moim zdjęciu, tylko nabity nitami na jeden z końców pasa
Frozzer Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 a tu zdjecie jak klamra była mocowana do pasa, klamra jest bez skórzanego języka, zeby wszystko było dobrze widać
wons Napisano 23 Kwiecień 2005 Autor Napisano 23 Kwiecień 2005 stokrotne dzięki Panowie! no nic, na razie będzie robił zaWH, Frozzer, a jak do Twojego pasa miał sie ten skórzanyjęzyk" z mojego pierwszego zdjęcia? po dziurkach sądzę, że był obszywany, jakbyś mógł mnie oświecić..dzięki i serdeczne pozdrowieniaWoNs
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.