dziadziu Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Napisano 18 Kwiecień 2005 WitamNa Allegro do kupienia jest następująca panterka, ale słyszałem ze to czeski wymysł i Niemcy takiego kamuflażu nie mieli.
dziadziu Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 udało mi się w końcu załadować zdjęcie
luger Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Możesz sobie porównaćhttp://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/Pozdrawiam L.
dziadziu Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Napisano 19 Kwiecień 2005 Znam tą strone i takiej tam nie ma co nieznaczy że takich nie było wogóle . Taka panterka pokazana jest w Odkrywcy nr8/2002 w artykule SS-Sturman 1943
Lukas P Napisano 19 Kwiecień 2005 Napisano 19 Kwiecień 2005 Witam! Wydaje mi się, że jednak Niemcy nie mieli takiego kamuflażu prędzej taki jak na tym zdjęciu. Jest to Tarnschlupfjäcke „Eichenlaub A” M38 pierwszego typu (bez kieszeni), czyli po polsku mówiąc bluza maskownicza w kamuflażu tzw.dębowym" typu A. Jak widać jest ona odwracalna (tu pokazana jest tak jak na twoim zdjęciu strona jesienna). Niemcy nie mieli aż tak gęstego kamuflażu i kolory są troszkę inne.Pozdro.
Pytanie
dziadziu
Na Allegro do kupienia jest następująca panterka, ale słyszałem ze to czeski wymysł i Niemcy takiego kamuflażu nie mieli.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.