Skocz do zawartości

vonAdamski dorwal cyfrowke...

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
:) świetne trafienia! Aż mam ochotkę znów ruszyć w teren. Tylko zima się na nas uwzięła jak ...( i tu wstawić co sie komu podoba) Bocian bój się bo ja też kupię cyfrówkę!!!!:)
a tak swoją drogą moze jeszcze jeden dział forum : trafienia?
pozdrawiam.
Napisano

A ja coś takiego w spadku dostałem... Używałem tego nomen omen do wybijania dziur w ceglanych murach ale teraz mnie przerazenie ogarnęło, jak sobie zdałem sprawę, że waliłem w mur... antykiem :)

Napisano
Co do strykawki to całkiem możliwe.
Ja znalazłem w chałupie w której siedzieli ruscy amerykańskie puszki po racjach żywnościowych.
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Panie vonAdamski! można prosić zdjęcie tego francuskiego guzika z orłem? albo chociaż info czy jest podobny do tego z rysunku...
Napisano
Wydaje mi się, że ostroga" to nie ostroga a uchwyt okrągłego lusterka obrotowego. Ostroga powinna mieć dodatkowe mocowania do buta. Poza tym kłujak" w ostrodze jest o wiele krótszy. I zakończonie ma zwężone.
Napisano
Witam!!!

I jeszcze do mosina. Na drugim zdjeciu w srodku jest ten wlasnie guzik. Trzeba sie troche przyjzec. Slaba ta cyfrowka byla i niestety monet i guzikow nie lapala:(

Z powazaniem vonadamski
Napisano
A może to był statywik do np. karabinu snajperskiego jak w muszkietach były takie właśnie... I ten kłujak" się wkładało w otwór przygotowany pod ten statywik i stąd zwężenie, żeby łatwiej wszedł w ten otworek... Co by ręka pewniejsza była... :)
Napisano
Ten statywik do muszkietów to FORKIET. Cześć metalowa miała jednak najczęściej tuleję a nie trzpień.

pozdr
Napisano
Gdzieś czytałem,że zołnierze ruchu oporu przerabiali klamry od pasów usuwajac z nich niemieckie oznaczenia dla swych potrzeb, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie to czytałem.

merlin

P.S. VonAdamski, Jak ja ci zazdroszczę tych znalezisk !!!!
Napisano
No,no Damski :D :D ,super ,aż chce się w pole iść".A diafragmę to chyba znają ci wszyscy ,którzy mieli za starych lat PO (ciekawe ,czy teraz tego uczą)Pozdrawiam ,Grzebiuszka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie