vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Spoko ciesze sie ze ktos zmniejsza ilosc mych latekChoc wypowiedzi nie sa zbyt rozbudowane.Z powazaniem vonadamski
nikt Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 :) świetne trafienia! Aż mam ochotkę znów ruszyć w teren. Tylko zima się na nas uwzięła jak ...( i tu wstawić co sie komu podoba) Bocian bój się bo ja też kupię cyfrówkę!!!!:)a tak swoją drogą moze jeszcze jeden dział forum : trafienia?pozdrawiam.
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Wystarczajaco zeby uronic lzy nad przemijaniem. Szczegolnie ze jako dziecko mialem cudowne zycie:(Z powazaniem vonadamski
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Choc z drugiej strony to nie mialem wtedy piszczalki:D a to duuuzy minus:DZ powazaniem vonadamski
Frozzer Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 ja mam kalmre WH z sygnatura NOWA, ale nic poza tym, zadnego maista ani numerkaa klamerka jest alu, ma nawet farbe
Gambit Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 A ja coś takiego w spadku dostałem... Używałem tego nomen omen do wybijania dziur w ceglanych murach ale teraz mnie przerazenie ogarnęło, jak sobie zdałem sprawę, że waliłem w mur... antykiem :)
Gambit Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 I miałem w sumie teorię, że to strażackie narzędzie jest...
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Na klamrzenie ma zadnych bic. To co napisalem jest na zakladce pasa.Z powazaniem vonadamski
Gość Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Co do strykawki to całkiem możliwe.Ja znalazłem w chałupie w której siedzieli ruscy amerykańskie puszki po racjach żywnościowych.PozdrawiamGrzesiek
mosin Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Panie vonAdamski! można prosić zdjęcie tego francuskiego guzika z orłem? albo chociaż info czy jest podobny do tego z rysunku...
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Dokladnie ten a co???Z powazaniem vonadamski
Gambit Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Wydaje mi się, że ostroga" to nie ostroga a uchwyt okrągłego lusterka obrotowego. Ostroga powinna mieć dodatkowe mocowania do buta. Poza tym kłujak" w ostrodze jest o wiele krótszy. I zakończonie ma zwężone.
Gambit Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 I pałąk nie jest w kształcie półokręgu tylko litery U. lub V z aokrąglonym czubkiem.Koniarz Gambit ;)
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Na ten iby" klujak cos chyba jeszcze bylo zakladane. Ma takie dziwne sciecie. Ostrogi to dla mnie czarna magia:(Z powazaniem vonadamski
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!I jeszcze do mosina. Na drugim zdjeciu w srodku jest ten wlasnie guzik. Trzeba sie troche przyjzec. Slaba ta cyfrowka byla i niestety monet i guzikow nie lapala:(Z powazaniem vonadamski
Gambit Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 A może to był statywik do np. karabinu snajperskiego jak w muszkietach były takie właśnie... I ten kłujak" się wkładało w otwór przygotowany pod ten statywik i stąd zwężenie, żeby łatwiej wszedł w ten otworek... Co by ręka pewniejsza była... :)
Gość Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Ten statywik do muszkietów to FORKIET. Cześć metalowa miała jednak najczęściej tuleję a nie trzpień.pozdr
merlin Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 Gdzieś czytałem,że zołnierze ruchu oporu przerabiali klamry od pasów usuwajac z nich niemieckie oznaczenia dla swych potrzeb, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie to czytałem. merlinP.S. VonAdamski, Jak ja ci zazdroszczę tych znalezisk !!!!
vonadamski Napisano 13 Luty 2003 Autor Napisano 13 Luty 2003 Witam!!!Szczerze mowiac tu nie ma czego zazdroscic:D To tylko czesc poprzedniego sezonu:DAle dzieki za uznanie.Z powazaniem vonadamski
Grzebiuszka Napisano 13 Luty 2003 Napisano 13 Luty 2003 No,no Damski :D :D ,super ,aż chce się w pole iść".A diafragmę to chyba znają ci wszyscy ,którzy mieli za starych lat PO (ciekawe ,czy teraz tego uczą)Pozdrawiam ,Grzebiuszka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.