Skocz do zawartości

GRUPA ŁODZ 2

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak uknuje się jakaś wizja wyjazdu na dzisiejszym spotkaniu
to mam prośbę: Obert lub Efes zadzwońcie dzisiaj do mnie między 21.00 a 21.30.

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 230
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hehe młody sapie o ropzadzie grupy i braku integracji a sam idzie na rechoteke zamiast na spotkanie. Rodwojenie jażni, albo wioseny pociąg s. :-P
Pozdr. MJ
Napisano
Jagoda jutro wyjazd badz gotowy ta wiadomosc nadalem na wszystkich kanalach mlody sprawdza dzisiaj za kare Rydzynki samotnie za rechoteke
Napisano
Panowie dzięki za niedzielny wypad. Był bardzo hmmm integrujący:->. Ubawiłem się setnie kopania skutek przeciętny ale.......hihihi fajowo było. Jak bedziecie robić jakiś wypad to dajcie znak dzień wczesniej jestem gotowy do wyprawy od 15:30.
Pozdr. MJ
Napisano
Witam

No coż wyjazd był naprawdę integracyjny, w pewnym momencie zaliczałem każdy korzeń, he, he,he. A ten guzik co znalazłem nie jest medyczny, ten hełm i skrzydełka to znak Hermesa, więc będzie to guziczek jakiejś szkoły ( cechu?) kupieckiej ( go?).

Pozdrawiam
Napisano
mimo zera trafień (dosłownie nie licząc kilku monet i guzika)i kilometra w nogach zabawa była przednia takie dni też są potrzebne dla odreagowanie i docenienia dni gdy wyciąga się same kaski bagnety i inne temu podobne śmieci
Napisano
to dobrze myslalem o tym guziku a po naszych sladach w niedziele pojechal efez i tez nic Jak bysmy wypili jeszcze jedna kole to ja robil bym za fanta
Napisano
Jak to nic?A te piękne okopy ze stanowiskami km dokładnie naprzeciw ostatniej miejscówki.A inne w zupełnie nowych miejscach.Myślę ,że trzeba się w nie głębiej wkopać.A te piękne parowy głębokie na 8m,i guzik w nich znaleziony na zachętę. to nic? A plusy u małżonki? To coś.pozdr efes
Napisano
Hej chłopaki widze że musze zacząc pobierać jakieś opłaty za miejscówki. Jasiu kiedy byłes na okopach? i jaki guzik znalzałeś?. Moim zdaniem ten lasek trzeba gruntownie przeczesać. Mam w okolicy jeszcze kilka namiarów, które warto sprawdzić. A i dla małżonki coś się znajdzie.
Pozdr. MJ
Napisano
a ja tam jestem z wykopków niedzielnych bardzo zadowolony. Mimo ze przez chwilę ja robiłem za duży fant w tym okopie;-> na pierwszym miejscu bryndza ale na drugim 2 zapalniki to juz coś jan na 25 szukania.
Pozdr. MJ
Napisano
Wypadzik taki sobie.Mało czasu po południu.Znalazłem dwa groby z I WŚ /nieznany,płyta z napisem/Na jednym nawet znicze i kwiaty.Więc coś się działo w okolicy.
Z fantami gorzej.Najpierw stanowisko jakiegoś sałdata i stalowe Mosiny z II WŚ,potem kilka /Mosinów ? /ale datowanych na 1983 w rowie ,który wg zapewnień kolegi miał być okopem a był chyba rowem odwadniającym.Na koniec magazynek PPSz w ściółce pod mchem.
W domu okazało się ,że mnie znalazł kleszcz/pierwszy w tym roku/ale dopiero łaził po brzuchu szukając dobrego miejsca.
pozdr efes
Napisano
Witam

Dzisiaj zrobiłem sobie rekreacyjny wypadzik od N do W.
N to tam gdzie mieszka Jagoda a W to tam gdzie byliśmy na cmentarzu. Kilometrków trochę a efekty strasznie mizerne:
10 pfennigów 1943, 2* 1 grosz 1937, łuska od mosina, mausera i TT ( wszystkie stany zejściowe)i dwa zapalniki no i oczywiście zatrzesięnie szrapneli czyli ogólny standart i jak dla mnie du..a blada

Pozdrawiam
Napisano
rozmawialismy z efezem trzeba cos innego wymyslec bo nawet stare miejsce bylo do d.... Kazdy niech troszke pogrzebie w mapkach my z efezem mamy cos Czy niedziela byla by dobra na wypad dla reszty grupy Martin a moze ten las ktory robilismy ostatnio pzdr
Napisano
Panowie mamy problemy z ustaleniem miejscowki na kopanie więc proponuje spotkanie nadzwyczajne w iątej tj jutro godzina 18-19 w tawernie. Proszę o wasze opinie.
Pozdr. MJ
Ps weście mapki.
Napisano
prawdopodobnie wyjeżdzam wienc na mnie nie liczcie ale p;anuje wyjazd na zlot poszukiwaczy do Władysławowa od 29 IV do chuba 3V jeśli ktoś jest chętny zapraszam telefon znacie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie