Skocz do zawartości

GRUPA ŁODZ 2

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 230
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie dzięki za niedzielny wypad. Był bardzo hmmm integrujący:->. Ubawiłem się setnie kopania skutek przeciętny ale.......hihihi fajowo było. Jak bedziecie robić jakiś wypad to dajcie znak dzień wczesniej jestem gotowy do wyprawy od 15:30.
Pozdr. MJ

Witam

No coż wyjazd był naprawdę integracyjny, w pewnym momencie zaliczałem każdy korzeń, he, he,he. A ten guzik co znalazłem nie jest medyczny, ten hełm i skrzydełka to znak Hermesa, więc będzie to guziczek jakiejś szkoły ( cechu?) kupieckiej ( go?).

Pozdrawiam

mimo zera trafień (dosłownie nie licząc kilku monet i guzika)i kilometra w nogach zabawa była przednia takie dni też są potrzebne dla odreagowanie i docenienia dni gdy wyciąga się same kaski bagnety i inne temu podobne śmieci

Jak to nic?A te piękne okopy ze stanowiskami km dokładnie naprzeciw ostatniej miejscówki.A inne w zupełnie nowych miejscach.Myślę ,że trzeba się w nie głębiej wkopać.A te piękne parowy głębokie na 8m,i guzik w nich znaleziony na zachętę. to nic? A plusy u małżonki? To coś.pozdr efes

Hej chłopaki widze że musze zacząc pobierać jakieś opłaty za miejscówki. Jasiu kiedy byłes na okopach? i jaki guzik znalzałeś?. Moim zdaniem ten lasek trzeba gruntownie przeczesać. Mam w okolicy jeszcze kilka namiarów, które warto sprawdzić. A i dla małżonki coś się znajdzie.
Pozdr. MJ

Wypadzik taki sobie.Mało czasu po południu.Znalazłem dwa groby z I WŚ /nieznany,płyta z napisem/Na jednym nawet znicze i kwiaty.Więc coś się działo w okolicy.
Z fantami gorzej.Najpierw stanowisko jakiegoś sałdata i stalowe Mosiny z II WŚ,potem kilka /Mosinów ? /ale datowanych na 1983 w rowie ,który wg zapewnień kolegi miał być okopem a był chyba rowem odwadniającym.Na koniec magazynek PPSz w ściółce pod mchem.
W domu okazało się ,że mnie znalazł kleszcz/pierwszy w tym roku/ale dopiero łaził po brzuchu szukając dobrego miejsca.
pozdr efes

Witam

Dzisiaj zrobiłem sobie rekreacyjny wypadzik od N do W.
N to tam gdzie mieszka Jagoda a W to tam gdzie byliśmy na cmentarzu. Kilometrków trochę a efekty strasznie mizerne:
10 pfennigów 1943, 2* 1 grosz 1937, łuska od mosina, mausera i TT ( wszystkie stany zejściowe)i dwa zapalniki no i oczywiście zatrzesięnie szrapneli czyli ogólny standart i jak dla mnie du..a blada

Pozdrawiam

rozmawialismy z efezem trzeba cos innego wymyslec bo nawet stare miejsce bylo do d.... Kazdy niech troszke pogrzebie w mapkach my z efezem mamy cos Czy niedziela byla by dobra na wypad dla reszty grupy Martin a moze ten las ktory robilismy ostatnio pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie