Martin Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Jak uknuje się jakaś wizja wyjazdu na dzisiejszym spotkaniuto mam prośbę: Obert lub Efes zadzwońcie dzisiaj do mnie między 21.00 a 21.30.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Hehe młody sapie o ropzadzie grupy i braku integracji a sam idzie na rechoteke zamiast na spotkanie. Rodwojenie jażni, albo wioseny pociąg s. :-P Pozdr. MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Jagoda jutro wyjazd badz gotowy ta wiadomosc nadalem na wszystkich kanalach mlody sprawdza dzisiaj za kare Rydzynki samotnie za rechoteke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 :] ale nic nie znalazłem oprucz kilku gwozdzi......kapsla polmos no i akretki od sruby;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 szkoda mlody ze nie jedziesz ale fanty na pol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Panowie dzięki za niedzielny wypad. Był bardzo hmmm integrujący:->. Ubawiłem się setnie kopania skutek przeciętny ale.......hihihi fajowo było. Jak bedziecie robić jakiś wypad to dajcie znak dzień wczesniej jestem gotowy do wyprawy od 15:30.Pozdr. MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 napewno )))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 WitamNo coż wyjazd był naprawdę integracyjny, w pewnym momencie zaliczałem każdy korzeń, he, he,he. A ten guzik co znalazłem nie jest medyczny, ten hełm i skrzydełka to znak Hermesa, więc będzie to guziczek jakiejś szkoły ( cechu?) kupieckiej ( go?).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 mimo zera trafień (dosłownie nie licząc kilku monet i guzika)i kilometra w nogach zabawa była przednia takie dni też są potrzebne dla odreagowanie i docenienia dni gdy wyciąga się same kaski bagnety i inne temu podobne śmieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 to dobrze myslalem o tym guziku a po naszych sladach w niedziele pojechal efez i tez nic Jak bysmy wypili jeszcze jedna kole to ja robil bym za fanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Jak to nic?A te piękne okopy ze stanowiskami km dokładnie naprzeciw ostatniej miejscówki.A inne w zupełnie nowych miejscach.Myślę ,że trzeba się w nie głębiej wkopać.A te piękne parowy głębokie na 8m,i guzik w nich znaleziony na zachętę. to nic? A plusy u małżonki? To coś.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Hej chłopaki widze że musze zacząc pobierać jakieś opłaty za miejscówki. Jasiu kiedy byłes na okopach? i jaki guzik znalzałeś?. Moim zdaniem ten lasek trzeba gruntownie przeczesać. Mam w okolicy jeszcze kilka namiarów, które warto sprawdzić. A i dla małżonki coś się znajdzie.Pozdr. MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 a ja tam jestem z wykopków niedzielnych bardzo zadowolony. Mimo ze przez chwilę ja robiłem za duży fant w tym okopie;-> na pierwszym miejscu bryndza ale na drugim 2 zapalniki to juz coś jan na 25 szukania.Pozdr. MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 W Niedzielę .Guzik mosiądz ,gładki,średnica 22mm .Z tyłu jakby ruskie sz".Łuski Mosin z lat 1904 -1909 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Dobra chłopaki .Dosyć gadania ,jadę w las.Dam znac jutro.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 pokopal bym troszke moze jakis wypadzik napisz efes jak bylo dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Wypadzik taki sobie.Mało czasu po południu.Znalazłem dwa groby z I WŚ /nieznany,płyta z napisem/Na jednym nawet znicze i kwiaty.Więc coś się działo w okolicy.Z fantami gorzej.Najpierw stanowisko jakiegoś sałdata i stalowe Mosiny z II WŚ,potem kilka /Mosinów ? /ale datowanych na 1983 w rowie ,który wg zapewnień kolegi miał być okopem a był chyba rowem odwadniającym.Na koniec magazynek PPSz w ściółce pod mchem.W domu okazało się ,że mnie znalazł kleszcz/pierwszy w tym roku/ale dopiero łaził po brzuchu szukając dobrego miejsca.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 to i tak niezle pzdr obert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 WitamDzisiaj zrobiłem sobie rekreacyjny wypadzik od N do W.N to tam gdzie mieszka Jagoda a W to tam gdzie byliśmy na cmentarzu. Kilometrków trochę a efekty strasznie mizerne:10 pfennigów 1943, 2* 1 grosz 1937, łuska od mosina, mausera i TT ( wszystkie stany zejściowe)i dwa zapalniki no i oczywiście zatrzesięnie szrapneli czyli ogólny standart i jak dla mnie du..a bladaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 rozmawialismy z efezem trzeba cos innego wymyslec bo nawet stare miejsce bylo do d.... Kazdy niech troszke pogrzebie w mapkach my z efezem mamy cos Czy niedziela byla by dobra na wypad dla reszty grupy Martin a moze ten las ktory robilismy ostatnio pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 acha efes znalazl te stanowiska ruskie co szukalismy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Panowie mamy problemy z ustaleniem miejscowki na kopanie więc proponuje spotkanie nadzwyczajne w iątej tj jutro godzina 18-19 w tawernie. Proszę o wasze opinie.Pozdr. MJPs weście mapki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michald Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 prawdopodobnie wyjeżdzam wienc na mnie nie liczcie ale p;anuje wyjazd na zlot poszukiwaczy do Władysławowa od 29 IV do chuba 3V jeśli ktoś jest chętny zapraszam telefon znacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 michal a nastepny tydzien jestes w lodzi a lbo w ta niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.