Skocz do zawartości
  • 0

pistolecik

Vercyn

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo nie ostra fotka. głównym producentem broni małokalibrowej (6,35) był browing i wiele innych firm korzystało z razwiązan browinga . gdyby się udało zrobić ostrzejszą fotkę..... okładki napewno dorabiane.....czy bezpiecznik jest w rekojeści z tyłu czy jest drugi z drugiej strony jak wygląda osłona zamka i otwór wyrzutnika łusek wtedy mozna cos powiedzieć.

Witam.
To nie tak do konca jest prawda ze glownym producentem tego typu broni byl Browning - w okresie miedzywojennym (a i teraz rowniez)istniala cala masa roznych firm ktora produkowala taka bron. Wystarczy przejrzec gazety z okresu miedzywojennego by sie o tym przekonac, reklam takiej broni bylo tam bardzo duzo. Najlepszym dostepnym na rynku katalogiem broni palnej jest katalog Lugsa, chociaz jest to pozycja ciezko dostepna w Polsce (czasami trafia sie na Allegro). Dzieki niemu udalo mi sie kilkakrotnie zidentyfikowac nawet bardzo dziwne wynalazki, jakie mialem okazje ogladac.
Pozdrawiam - jankos.

no moze faktycznie przesadziłem z tym głównym producentem. ale rozwiązania browinga były podstawa w konstruowaniu takiej broni. a tak nawiasem mówiac 70% maleństw które widziałem to browingi w róznych modelach. potem steyr, potem mauser i sauer.

no zasugerowaliśmy się wielkoścą fotki. a jaki to kaliber tak naprawdę i jaka wielkość ?
czy colt robił kal 6.35 ?

Ja spotkalem sie kiedys z bardzo podobnym WALTHERem kal.6,35. Okladziny wydaja sie byc jakby nierowno dopasowane. Przypuszczalnie byly powtornie dorobione, chociaz trudno to powiedziec na 100%. Poprosze lepsza fotke.

Skan jest niewyrażny. Szkoda że nie ma lewej strony. Na pewno kaliber 6,35 - może to być Melior lub Colt model 1908 ewentualnie mały Browning [ nie pamietam typu]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie