Vercyn Napisano 11 Luty 2003 Autor Share Napisano 11 Luty 2003 Witam.Czy ktoś z szacownego grona może powiedzieć mi, co to jest za pistolet??Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercyn Napisano 11 Luty 2003 Autor Share Napisano 11 Luty 2003 Witam.Czy ktoś z szacownego grona może powiedzieć mi, co to jest za pistolet??Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 Jakiś kieszonkowy model, a sądząc ze stanu, to powinno się coś z niego odczytać.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 Widziałem kiedyś podobny. Kal. 6,35 mm, firmy Singer (tej od maszyn do szycia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 Witam!!!Słabo widac i wogole. A moze to Browning Baby"???Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 bardzo nie ostra fotka. głównym producentem broni małokalibrowej (6,35) był browing i wiele innych firm korzystało z razwiązan browinga . gdyby się udało zrobić ostrzejszą fotkę..... okładki napewno dorabiane.....czy bezpiecznik jest w rekojeści z tyłu czy jest drugi z drugiej strony jak wygląda osłona zamka i otwór wyrzutnika łusek wtedy mozna cos powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 Witam.To nie tak do konca jest prawda ze glownym producentem tego typu broni byl Browning - w okresie miedzywojennym (a i teraz rowniez)istniala cala masa roznych firm ktora produkowala taka bron. Wystarczy przejrzec gazety z okresu miedzywojennego by sie o tym przekonac, reklam takiej broni bylo tam bardzo duzo. Najlepszym dostepnym na rynku katalogiem broni palnej jest katalog Lugsa, chociaz jest to pozycja ciezko dostepna w Polsce (czasami trafia sie na Allegro). Dzieki niemu udalo mi sie kilkakrotnie zidentyfikowac nawet bardzo dziwne wynalazki, jakie mialem okazje ogladac.Pozdrawiam - jankos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 no moze faktycznie przesadziłem z tym głównym producentem. ale rozwiązania browinga były podstawa w konstruowaniu takiej broni. a tak nawiasem mówiac 70% maleństw które widziałem to browingi w róznych modelach. potem steyr, potem mauser i sauer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 To może być FN, LIGNOSE, HAENEL. Ja najbardziej skłąniam się ku FN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 to jest Colt - Model 1908 tylko te drewniane obicia sa dziwne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Luty 2003 Share Napisano 11 Luty 2003 no zasugerowaliśmy się wielkoścą fotki. a jaki to kaliber tak naprawdę i jaka wielkość ?czy colt robił kal 6.35 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 12 Luty 2003 Share Napisano 12 Luty 2003 To nie jest Colt M 1908 Vest Pocket, ani jego europejska wersja czyli FN Mle 1906 Baby Browning. Proporcje nie te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmichu Napisano 14 Luty 2003 Share Napisano 14 Luty 2003 Ja spotkalem sie kiedys z bardzo podobnym WALTHERem kal.6,35. Okladziny wydaja sie byc jakby nierowno dopasowane. Przypuszczalnie byly powtornie dorobione, chociaz trudno to powiedziec na 100%. Poprosze lepsza fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Luty 2003 Share Napisano 12 Luty 2003 Mauzer chyba robił coś podobnego. Ale bardzo dawno temu fotkę widziałem i nie powiem, czy to ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maj 2003 Share Napisano 18 Maj 2003 Skan jest niewyrażny. Szkoda że nie ma lewej strony. Na pewno kaliber 6,35 - może to być Melior lub Colt model 1908 ewentualnie mały Browning [ nie pamietam typu] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Vercyn
Witam.
Czy ktoś z szacownego grona może powiedzieć mi, co to jest za pistolet??
Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.