Skocz do zawartości
  • 0

Kawałek gąsienicy

bruce

Pytanie

Napisano

Tydzień temu znalazłem kawałek gąsienicy, tylko nie wiem z jakiego pojazdu ona pochodzi. Czy ktoś może pomóc mi w identyfikacji ?

pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem :(
Domyślam się tylko, że to od jakiejś maszyny budowlanej, ale mało to przekonywujące, skoro nie wiem od jakiej...
Napisano
Mi na pierwszy rzut oka najbardziej pasuje tu Panzer III. Tylko nie pasi mi to, że w centrum powinien być pełny otwór.
No ale obstawiam to. Kto da więcej?
Pozdro
Napisano
No dobra-pooglądałem fotki w galeriach i cofam ostatnią wypowiedź...ale...ja już to gdzieś widziałem taką gąskę na czymś...tylko za cholere nie wiem na czym:(
Napisano

Tydzień temu znalazłem kawałek gąsienicy, tylko nie wiem z jakiego pojazdu ona pochodzi. Czy ktoś może pomóc mi w identyfikacji ?

pozdrawiam

Napisano

T70 na zdjęciu.
Przejżałem cała stronke http://www.panzer-modell.de/pe/friul/friul.htm ,która zresztą polecam do identyfikacji ogniw,ale nic mi nie pasuje.
Podobna do radzieckich i na 90% radziecka, ale od czego to już sam nie wiem.
pozdrawiam

Napisano
Dzięki za duże zainteresowanie tym tematem, wieczorem podam wymiary tego ogniwa, może to pomoże w identyfikacji.

pozdr
Napisano
Sorry ale na dzisiejszych wykopkach zeszło mi dłużej niż planowalem i w związku z tym niezdążyłem zrobić pomiarów tego ogniwa.
Może jutro to zrobie.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie