bjar_1 Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Znaleziona w starym domu ,jest to część twarzowa z pochłaniaczem. Jakiej to produkcji? Coś mi się kojarzy z Francją...
bjar_1 Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 a z boku maska wygląda tak. Proszę o identyfikację i sugestie kto mógł tego używać.pzdrbjar_1
michalczewski Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 Jak najbardziej francuska. Mialemm taka (przywieziona z francy") razem z torba i reszta dupareli. Po 40 roku duza czesc tych masek powendrowala do luftschutsu. Szkoda ze brakuje paskow ;)Przed 1940 rokiem uzywana oczuwiscie w armii francuskiej..
Czarek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 zajrzyj do gasmasklexikonu-i znajdziesz tam typ TC 38-to taka maseczka jak Twoja-wcześniejsza wersja i moja-póżniejsza-nosiło się je w torbach i puszkachh-tam też są ładne fotki-a tu moja...
Czarek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 po upadku Francji pojechała razem ze swoimi koleżankami wielką ciężarówką do Niemiec,a potem w 42 z magazynu trafiła do pani Leokadii Gaży -pomocy biurowej w jakimś czymś niemieckim/tak to jest jak się nie zna niemieckiego/:)
Czarek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 tak dla przypomnienie adresu:http://www.gasmasklexikon.com/Page/Start01.htm
bjar_1 Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Czyli jednak francuska. Dzięki za pomoc i link.pzdrbjar_1
Pytanie
bjar_1
Znaleziona w starym domu ,jest to część twarzowa z pochłaniaczem. Jakiej to produkcji? Coś mi się kojarzy z Francją...
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.