wiciu_r Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Kilka ich wczoraj wytargałem wraz z mnóstwem innych fantów.Proszę o identyfikację, bo to chyba nie pps
DTH Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Dodajmy tez, ze ma kaliber o 0,01 mm wiekszy (7,63mm), co w zaden sposob nie wplywa zreszta na mozliwosc uzytkowania amunicji 7,62 Tokariewa w Mauserze C-96, Podobnie zreszta rzecz sie miala z karabinowa amunicja Mausera 7,92 mm, gdzie niektore niemieckie fabryki broni produkowaly lufy o kalibrze 7,91 mm,czyli takze o 0,01 mm mniejsza od powszechnie przyjetej amunicji. Przy okazji, wie ktos moze skad sie brala ta roznica?
prezesszczepan Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 I ja dodam cosik od siebie, ciekawy artykulik o 7,62 TT i 7,53 Mauser. Jest to skan artykułu zamieszczony tutaj : http://img111.exs.cx/img111/8795/d2tt.jpg
wiciu_r Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 Kilka ich wczoraj wytargałem wraz z mnóstwem innych fantów.Proszę o identyfikację, bo to chyba nie pps
Pytanie
wiciu_r
Kilka ich wczoraj wytargałem wraz z mnóstwem innych fantów.
Proszę o identyfikację, bo to chyba nie pps
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.