Czarek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 O taka manierka z kółkiem do troczenia do czegoś-nie ma żadnych bić-ktoś wie co to jest?
Czarek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 O taka manierka z kółkiem do troczenia do czegoś-nie ma żadnych bić-ktoś wie co to jest?
Czarek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 był przy niej taki kubeczek-sygnowany tylko pojemnością 1/4l.
bolas Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 manierka wyglada mi na polska wz.31 aluminowa ;) nie miały żadnych sygnatur ...
mietek Napisano 6 Kwiecień 2005 Napisano 6 Kwiecień 2005 Kubek niemiecki, choc tez uzywany przez Finlandie. Wlasnie finskie byly najczesciej bez oznaczen, niemiecke w wiekszosci mialy bicia.Czy sa oznaczenia na manierce?
herrmateuss Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 apropo czy zna ktos sposoby prostowania maniereksłyszałem o metodzie na petarde ale boje sie o paluchy zna ktos mniej inwazyjne metody prostowania manierek?
Czarek Napisano 6 Kwiecień 2005 Autor Napisano 6 Kwiecień 2005 no właśnie-manierka niestety totalnie czyściutka-żadnego nawet najmniejszego bicia czy puncy...
bjar_1 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 Odpowiednio zagięty pręt stalowy wkładasz do środka ,wewnątrz przykładasz do scianki i klepiesz młotkiem :)Słyszałem też o metodzie takiej - zalewasz wodą zboże i zakręcasz - ono pęcznieje i prostuje manierkę ,metody tej nie próbowałem. Na petardę to chyba nie bardzo by Ci wyprostowało!bjar_1
herrmateuss Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 w zamysle to gazy rozpezone w casie wybuchu petardy maja wyprostowac scianke podobno skuteczna ale boje sie by nie rozerwało mi jej bo to aluminium ma te swoje 60-70 lat.Metoda na zboze wydaje mi sie ciekawa (cos a'la gorzelnicza:)moze warto spróbowac jakims rozpręzanym gazem albo czyms podobnym
Pytanie
Czarek
O taka manierka z kółkiem do troczenia do czegoś-nie ma żadnych bić-ktoś wie co to jest?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.