kudlaty Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Napisano 3 Kwiecień 2005 wyszła razem z częściami od ppsz i maxa niestety z niczym mi się nie kojarzy, ma slady po trafieniach... jeśli ktos ma jakiś pomysł to prosze o opinie Pozdrawiam Mateusz
luger Napisano 3 Kwiecień 2005 Napisano 3 Kwiecień 2005 Pierwsze skojarzenie to płyta pancerna okna jakiegoś transportera opancerzonego (podobnych kształtów płytę posiada BTR-152 z lat 50-tych).Choć bardziej prawdopodobne, że jest to fragment składanej tarczy jakiegoś działą lub armaty.Pozdrawiam L.
Lukas P Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 Cześć! Wydaje mi się że jest to osłona zamka od sowieckiego działa ppanc wz.43 57 mm. Tu jest zdjęcie pokazujące (bardzo słabo jednakże) to działo od tyłu http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Armata_ppanc_wz43_57mm_RB.jpg Nie mam teraz czasu żeby sprawdzić na żywym" egzemplarzu moje przypuszczenia :) Pozdrawiam
kudlaty Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Napisano 4 Kwiecień 2005 wszystko na to wskazuje, w środe przejde się do arsenału we wrocku to sprawdze, musze przeszukać to miejsce jeszcze raz może znajdzie się reszta do kompletu :-), dzięki za pomoc!
Lukas P Napisano 4 Kwiecień 2005 Napisano 4 Kwiecień 2005 To miejsce miałem na myśli mówiąc o żywym" egzemplarzu. W tym arsenałowym ta płytka chyba nawet się odchyla :)
Pytanie
kudlaty
wyszła razem z częściami od ppsz i maxa niestety z niczym mi się nie kojarzy, ma slady po trafieniach... jeśli ktos ma jakiś pomysł to prosze o opinie
Pozdrawiam Mateusz
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.