Jadzia Napisano 29 Marzec 2005 Autor Napisano 29 Marzec 2005 Witam,do napisania tego postu popchnęła mnie skrajna ludzka głupota...Byliśmy dzisiaj z Maćkiem na wykopach nagle ja poczułem zapach ogniska a Maćko zobaczył dym. I co sie okazało? Jakiś idiota rozpalił ognisko na środku leśnej drogi wystarczyła jedna iskra zeby zapalił sie las, ognisko oczywiście zagasiliśmy i zasypaliśmy ziemią. Las jest teraz bardzo suchy i nie jestem w stanie zrozumieć, że jakiś debil mógł zrobić coś takiego???Jadzia
KudłatyHD Napisano 29 Marzec 2005 Napisano 29 Marzec 2005 Niestety zdażają się tacy idioci, do których też nie mam siły.
wons Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Tak. Przez tę ludzką głupotę nie mieliśmy spokoju w święta. Nawet jak byliśmy już w poniedziałek w lesie, to też musieliśmy z niego uciekać, bo był zagrożony przez ogień,poza tym zbliżał się leśniczy. I jak mu wytłumaczę, że to nie ja podpaliłem? :/ Zdjęcie z pierwszego dnia świąt. I tak jest już od tygodnia, po 14 się zaczyna jeżdżenie do pożarów traw, lasów... Kończy się wieczorem. A żeby im łapy pousychały!
d007 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Są dwie rzeczy nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, tylko tego pierwszego nie jestem pewny" A. Einstein Jakoś szczególnie pasuje to do nas - Polaków jak się widzi co nasi rodacy wyprawiają i wypisują
miro5671 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 Słyszałem,że podpalaczą własnych pól mają ucinać dotacje europejskie-jedna mądra decyzja...!!!
kocur Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 decyzja mądra - ale Polak potrafi ... : - Panie - to nie ja podpaliłem - to jakies łobuzy "
miro5671 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 No własnie problem w tym,że gorzej...Gdyby chłop dziabnoł troszku botaniki,wiedział by,iż w ten oto sposób wyjaławia glebe i zabija wszystkie drobno ustroje...
general1006 Napisano 30 Marzec 2005 Napisano 30 Marzec 2005 A ja powiem tak: Głupich nie sieją sami się rodzą.I tak to w naszym kraju już jest, że za głupotę innych płacimy wszyscy.
Voucur Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 Wypalanie szkodzi przede wszystkim drobnym owadom np. trzmielom które wydatnie zwiększają zapylanie kwiatów. Potem buraki narzekają na to że rzepak słabo obrodził nie wspominając o sadach i pewnie widzą w tym wpływ satelit (słyszałem taką opinię na wsi że ajbardziej to szkodzą te satelity co uny je wystrzeliwują").
J-23 Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 głupota innego kalibru. Saperzy ze Stargardu rozbroili wczoraj granat bojowy F1, który przyniósł do szkoły gimnazjalista. 17-letni Tomasz Cz. jest uczniem III klasy w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach. Nastolatkowi grozi do 3 lat więzienia." http://www.glosszczecinski.com.pl/
stedke Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 jezdzac na gubin widzialem kilkakrotnie ogniska w lesie a dookola nikogo. a ze teren dookola jest usiany rozrywkami itp to zawsze balem si podejsc...a niech jakis gowniarz wrzuci cos i siedzi za drzewem czekajac na efekt...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.