Mirass Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Witam.Przy drodze ze Złotego Potoku zo Zarek po prawej stronie jest parking, a przy parkingu pomnik. W tym miejscu Oddział Poniuego zastrzelił jakiegos Ważnego Szfaba.W Sokoligórach koło Olsztyna partyzanci pochowali troszkę złota, ale w większości zostało to znalezione przez KBW. Przy drodze Z olsztyna do Janowa zostały rozbite 2 T-34 - Stały do lat 70-tych. W bunkrach przy tej samej drodze po wojnie ukrywali się jacyś przestępcy, ale byli to pospolici złodziejaszkowie. Były nawet walki z MO. Pozatym jest las, w którym leży zakopany MP, kilka Mauserków, TT, VIS. Są też opowieści o pewnym dworku w okolicach Częstochowy którego mieszkańcy po wkroczeniu Niemców zakopali wszystkie kosztowności, wojny nikt nie przeżył - podobno do tej pory nic nie odnaleziono. No i same Zarki - przed wojną miasto żydowskie też ciekawe opowieści.Wychowywałem się w tych stronach, teraz tylko trochę czasu brak cobu podjechać.PozdrawiamMirass
drag47 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Witam Mathew.Jeśli chcesz szukać na dwie piszczały to gdzie się spotkamy?Może koło nadleśnictwa?Pozdrawiam
Mathew Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Tylko nie koło Nadleśnictwa ! pls... ;) ,,Pojedziemy,, na 3 baty. Thunder. Instaluj gg. Się umówimy.Mathew
gibki9 Napisano 5 Kwiecień 2005 Autor Napisano 5 Kwiecień 2005 a kiedy te poszukiwania??,w czwartek pewnie??;/
idiota Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Gibki, czy masz na mysli spalona lesniczowke?
Diago Napisano 19 Styczeń 2008 Napisano 19 Styczeń 2008 i jak panowie z ta czestochowa ?? ruszylo sie cos???
gibki9 Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 a co Cie interesuje??zlota nie znalziono, jak narazie:)
dudziol15 Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 a, ma moze ktos mapki czestochowy i okolic z okresu IIWŚ.
dudziol15 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 wiem ze sa ale nie ma mapek w strone włoszczowy ,,ma ktos
Bajdu$ Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Witam.Ja wiem ze troche nie na teamt i przepraszam za to , ale nie moge znalezc postow dotyczacych Torunia a mianowicie chodzi mi o miejsca w ktore polecacie do wykopalisk Militari...Prosze o szybko odpowiedz.
Diago Napisano 8 Marzec 2008 Napisano 8 Marzec 2008 tez jestem z cze-wy moze jakis wypadzik zorganizujemy??
Mar Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 Panowie od założenia tego tematu minęło już troszkę latek czy możecie napisać co z tym Wąwozem Ponurego w Kaczych Błotach czy go zestrzeliliście i jak sprawa się miała z fantami??? Wiem że teraz na topie jest Dąbrowno i sztandary lecz męczy mnie wasz temat jak wam poszło.Serdeczne Dzięki
neo1974 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 A szkoda, że temat ucichł. Może i nic tam się nie działo w tych Zrębicach ale miejsce naprawdę ciekawe do zobaczenia. Dzisiaj zwiedziłem :)[img]http://img101.imageshack.us/img101/5180/uska2017.jpg[/img]
neo1974 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Okolice Zrębic. Za stacją benzynową w lewo i po 300-400 metrach w lesie po prawej stronie jeden z dwóch jakie zdążyłem dzisiaj zauważyć. Na samym szczycie wzgórza przeciętego od samej góry do dołu okopem od strony północnej. W bunkrach standard czyli zsyp śmieci...Miejsce jak piszą poprzednicy walki ominęły ale i tak warto zobaczyć :)Szkoda, że ten temat tak ucichł bo pewnie takich miejsc jest dużo więcej w naszej okolicy.
Mar Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Byłem niedawno w Kaczych Błotach teren mocno zarośnięty komarów całe roje że nieda się wytrzymać.
tomasz_czeladko Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 widzę że post zatrzymał się w miejscu ? czyżby nie było nikogo z cz-wy ? chętnie nawiążę kontakt z ludzmi z czwy na wspólne wypady na kopanie :P . lub jeżeli jest jakikolwiek klub zrzeszający czestochowskich amatorów skarbów ? prosze o podanie linku do stronki ... pozdro
gibki9 Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 skarbow tu nie ma juz dawno...,mozemy skoczyc na sandacza,na poraj ,lub jankowice...
moneta86 Napisano 24 Styczeń 2015 Napisano 24 Styczeń 2015 witam, no Panowie, chyba przez te lata wszystko żeście wyciągnęli ;) ale mimo to w tamtym roku kupiłem kanarka i lubię sobie pochodzić. z chęcią nauczyłbym się czegoś od doświadczonego odkrywcy ;)pozdrawiam z okolic olsztyna p czewą
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.