jano Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 Nie ma regulacji - to fakt. A przy tym strasznie głośno sygnalizuje znaleziska.Ja podpinam małe słuchaweczki i nie wkładam ich do uszu, ale za koszulę lub bluzę. Głośność jest wtedy dobra, a i szelest kroków leśniczego nie umknie uwagi. Pozdr,
MaciekC Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 250 a 150 -250 ma jeszcze:Tryby pracy:All-metalJewelryCoinsCustomRelicsLokalizacja znaleziska / celu za pośrednictwemwyświetlacza LCD przy użyciu technologiiPinpointing™12 selektywnych zakresów dyskryminacji(Akceptuj/ Odrzuć) identyfikacja znaleziska (12 segmentowa)- a nie 5 jak w 150no i cenaczy to wszystkie róznice miedzu 150 a 250??zasięgi sa takie same?prosze o poważne odpowiedzi dzieki M
vaz Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 sprawiłem sobie właśnie Ace 250 :-) . Co prawda jeszcze nie testowałem go ale za ten pieniądz nic lepszego kupić podobno nie można . Mowa o sprzęcie nowym . Nie ma rzeczywiście regulacji głośności ale słuchawki z potencjometrem na kablu załatwiają sprawę.
MaciekC Napisano 15 Maj 2005 Napisano 15 Maj 2005 nieznosze się plątac z kabelkami od słuchawek.może ktos jednak coś powie o tych zaasiegach garecików (czy są takie same???).
dream28 Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 ja ma ace 150 ale jest boski jak dla mnie. ciągle znajduje jakis cuda']bardzo czuły na najmniejsze pierdółki... igły w stogu siana poszukam napewno.....szkoda że pinpintu brak... ale 250 ma więc spoko
MaciekC Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 własie kupiłem drania. porównam z ultrą. tylko ze moja dziewczyna juz zapowiedziała ze to ja bedę na ultrze chodził a ona nówke konfiskuje dla siebie :)
toto74 Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 Witam wszystkich.MaciekC pogratulować dziewczynie wyboru.Mam 250 i jestem zadowolony.Lekka i bezbłędna.Może tylko ten kolor
aklog Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Bounty hunter Quick Draw II czy ACE 250? Pomóżcie dokonać wyboru, na mój post wczorajszy nik nie odpisał więc może tutaj ktoś się zlituje...Zaznaczam, że jestem początkujący - potrzeba mi zatem czegoś prostego w obsłudze i jednocześnie dającego możliwośc wyszarpania czegoś większego niżeli tylko monety (militaria itp.) Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomocKrzysiek
toto74 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Mam garrett 250 i jastem zadowolony.Ma więcej trybów prwcy jak BH i parę dodatkowych bajerów.Ale jesli chcesz szukać czegos większego jak monetki i militaria to kup lepiej rame
aklog Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Toto możesz więcej na ten temat, jesteś dość skąpej wiedzy na ten temat.....PLIIIIIZ!
toto74 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Aklog ACE250 posiada 5 trybów pracy:ALL-METALL-tryb bez dyskr. łapie wszystkoJEWELRY-dobrze chodzi na monetki,odrzuca prawie eszstkie śmieciCUSTOM-ten tryb możesz ustawić tak jak ty chcesz.Ustawiania zostają po wyłączeniu wykrywkiRELICS-z tym możesz szukc fantów z II wojny(albo na allmetall)COINS-z tym nie eksperymentowałem jeszcze.I co dla mnie jest bomba ta wykrywka ma bardzo precyzyjnyPINPOINT!!!
toto74 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 AKLOG to cacko jest też bardzo lekkie.(bardzo ważne)Poza tym rozpoznaje metale i głębokości(nie zawsze dokładnie)Tylko ten kolor mogli by zmienić:)Generalnie dla mnie jest ok.Ty i tak musisz sam podiąć decyzję.Pozdrawiam
aklog Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Toto, a na jakich głębokościach Garret daje najlepsze efekty? Oraz do jakiej maksymalnej głębokości sięga? głównie mam tu na myśli hełmy, bagnety itp?
toto74 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Stary nie wiem,ja szukam raczej drobnicy.Hełmu jeszcze nie wykopałem,ale u mnie na działce gdzie stwiam dom złapał rurę na ALL-METALL na 60cm.I teren jest dość gliniasty
toto74 Napisano 19 Maj 2005 Napisano 19 Maj 2005 Nie bę de ci opowiadał bajek że wykrywka łapie na 1m.To możesz uzyskać tylko przy wyrywaczu ramowym(i to dobrym)
MaciekC Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 jak narazie dostaje z ta zabawką wściku. nie spodziewałem sie az takiego badziewia- wykrywacz klekocze, rusza się ot taka zabawka. skończyło sie narazie na tymze chodze dalej na ultrze a ACE leży w samochodzie.niewygodny, trzeba pochylac albo podnosić reke zeby zagladnąć w wyswietlacz, wariuje, pokazuje wszystko a za chwile w tym samym miejscu nic. dzis go biore na siłe w las i sie zobaczy czy sie przekonam
Pilawa Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Czyli wszyskie opinie na temat dobrego wykonania tej wykrywki to kit? Bo już miałem to kupić ale widzę ,że to chyba niezła lipa.
Dundee Napisano 23 Maj 2005 Napisano 23 Maj 2005 Pilawa ile tu widzisz tych negatywnych opinii ??Nie jest to moja pierwsza wykrywka i co jak co,ale ze spokojnym sumieniem moge ci powiedziec, ze nic mi nie klekocze i nie rusza sie. Chyba, ze zaczniesz uzywac jej rowniez jako saperki,ale chyba w instrukcji tego nie bylo ;)pozdrawiam
feeder Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 Co prawda niewiele chodziłem z ACE250 ale na podstawie dotychczasowych doświadczeń mogę stwierdzić, że to dobry wykrywacz, zwłaszcza dla osób zaczynających przygodę z poszukiwaniami. Na pewno jego zaletami jest waga, łatwość obsługi i precyzyjny pin-point. Jeżeli chodzi o zasięgi, to nie są rewelacyjne, ale w tym miejscu należałoby sobie zadać pytanie: czy na pewno potrzebujemy jakiegoś straszliwego zasięgu? Tak się składa, że przez większość czasu trwania mojej przygody z poszukiwaniami używałem wykrywaczy PI. Kto z tym chodził lub chodzi, wie jak trzeba się czasami oryć. Toto, żeby wykryć coś na głębokości metra nie jest koniecznie potrzebny wykrywacz ramowy czy 2box. Wiem coś o tym.Podsumowując: uważam, że ACE250 to dobry wykrywacz zwłaszcza na monety i drobnicę, ale również przynoszący sporo satysfakcji na militariach.Pozdrawiam
palacz Napisano 24 Maj 2005 Napisano 24 Maj 2005 Zgadzam sie z MackiekC pod tym wzgledem ze wykrywka potrafi wyraznie wyczuc metal by po chwili nie bylo tam nic. Czasami pinpoint oszukuje. Raz myslalem ze wykopuje tygrysa ;) bo taki rozlegly sygnal mialem... wykopalem malutki kawalek blaszki wielkosci monety. Jest to moja pierwsza wykrywka wiec nie mam obiektywnego punktu odniesienia ale ogolnie jestem z niej zadowolony. Jest lekka, sklada sie do sredniego plecaka, zuzywa malo pradu, znajduje na niej duzo roznych rzeczy, nie lapie kamieni ktore zlapal solaris. NIE MA REGULACJI GLOSNOSCI- wedlug mnie porazka.
hiszpan Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Czy można zamiast bateri używać akumulatorków .Jeśli tak to jakiej pojemności.
KudłatyHD Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 dlaczego by nie można było używać akumulatorków?? Pewnie że można. A pojemność sobie sam dobierasz, o większej pojemności będą dłużej trzymać.
KudłatyHD Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 A co do Pin pojnta, to czasami jest problem z namierzeniem tak jak w każdym innym wykrywaczu. Odpowiedz jest prosta, jeżeli koło naszego przedmiotu naprzykłąd z miedzi leży jakieś 10 centymetrów dalej coś metalowego to włanczając pin point przechodzimy w inny tryb pracy i wtedy nie ma dyskryminacji i rwnie dobrze wtedy mozemy namierzac gwóźdz leżacy obok. Dlatego najpierw trzeba dokłądnie zlokalizować naszego fanta.JAk naraszie nic mi nie trzeszczy, więcej lewych sygnałów miałem w smętku. Poprostu jeżeli się zawadza sądą lub przewodem o gałęzie lub inne badziewie, moze wydobyc sie z wykrywki jakis dzwięk, ale ja już wiem kiedy coś takiego jest i łatwo po kilku dnaich chodzenia to opanować.Palacz dlatego dawał Ci duży sygnał bo był to metal kolorowy. I to jest jego zaleta, że nie przeoczysz najmniejszej monetki bo będzie Ci wył i chyba o to chodzi, a że nie zawsze jest to moneta to już inna sprawa.Wiem , że najlepiej jak by były wykrywki z wyświetlaczami które od razu pokazują co jest pod ziemią( dokłądne zdjęcie przedmiotu hhehe). Ale takich jeszcze nie ma hehehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.