Skomand Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Wojenno Historyczny Klub „FORT” z Kaliningradu poszukuje polskich organizacji rekonstrukcyjnych, które zainteresowane są odtwarzaniem zdarzeń z II WŚ. Zdjęcia pochodzą z rekonstrukcji bitwy pod Borodino (1941), która miała miejsce jesienią 2004 roku. Miałem okazję rozmawiać z jednym z nich – Nikolajem Sankinem (na zdjęciach w niemieckim mundurze). Ja się na rekonstrukcjach za bardzo nie znam, chociaż historią się interesuję (w tej sprawie jestem pośrednikiem), ale myślę że chłopaki z Rosji robią to bardzo dobrze.
beaviso Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Witam,Od pewnego czasu szukam jakiegokolwiek kontaktu z mieszkańcem grodu Kalinina, bo potrzebuję poprosić go o sprawdzenie istnienia pewnego bunkra w tymże mieście. Teraz nadarza się wreszcie sposobność.Czy mógłby Kolega Skomand podrzucić mi maila kogoś ze strony rosyjskiej kto zna trochę angielski (odpisać może po rosyjsku)? Ewentualnie podjąć się pośrednictwa w przesłaniu mojego zapytania/prośby?pozdr, M.
Skomand Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 Niestety, na razie kontakt tylko sms-owy. Ale mogę mu przesłać zapytanie.
Partyzant.pk Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 to pierwsze zdjęcie-to chyba spotkanie wojsk niemieckich i radzieckich na ziemi polskiej w 1939 roku...
pawel_breslau Napisano 16 Kwiecień 2005 Napisano 16 Kwiecień 2005 Chyba tak,lecz ten czerwonoarmista jakoś zbyt elegancko ubrany:).Jakby wybierał się już na paredę zwycięstwa:).Pozdrówka.P.
waliza001 Napisano 23 Kwiecień 2005 Napisano 23 Kwiecień 2005 mysle ze z Torunia bylaby chetna ekipa niemcow.Okolo 5-6 osob.Podaj jakies szczegoly i jakis kontakt nawet ten smsowy i czy mowia po angielsku czy tylko rosyjski?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.