Skocz do zawartości

Wojenno Historyczny Klub FORT z Kaliningradu poszukuje polskich organizacji rekonstrukcyjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Wojenno Historyczny Klub „FORT” z Kaliningradu poszukuje polskich organizacji rekonstrukcyjnych, które zainteresowane są odtwarzaniem zdarzeń z II WŚ. Zdjęcia pochodzą z rekonstrukcji bitwy pod Borodino (1941), która miała miejsce jesienią 2004 roku. Miałem okazję rozmawiać z jednym z nich – Nikolajem Sankinem (na zdjęciach w niemieckim mundurze). Ja się na rekonstrukcjach za bardzo nie znam, chociaż historią się interesuję (w tej sprawie jestem pośrednikiem), ale myślę że chłopaki z Rosji robią to bardzo dobrze.

Witam,

Od pewnego czasu szukam jakiegokolwiek kontaktu z mieszkańcem grodu Kalinina, bo potrzebuję poprosić go o sprawdzenie istnienia pewnego bunkra w tymże mieście. Teraz nadarza się wreszcie sposobność.

Czy mógłby Kolega Skomand podrzucić mi maila kogoś ze strony rosyjskiej kto zna trochę angielski (odpisać może po rosyjsku)? Ewentualnie podjąć się pośrednictwa w przesłaniu mojego zapytania/prośby?

pozdr, M.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie