Skomand Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Wojenno Historyczny Klub „FORT” z Kaliningradu poszukuje polskich organizacji rekonstrukcyjnych, które zainteresowane są odtwarzaniem zdarzeń z II WŚ. Zdjęcia pochodzą z rekonstrukcji bitwy pod Borodino (1941), która miała miejsce jesienią 2004 roku. Miałem okazję rozmawiać z jednym z nich – Nikolajem Sankinem (na zdjęciach w niemieckim mundurze). Ja się na rekonstrukcjach za bardzo nie znam, chociaż historią się interesuję (w tej sprawie jestem pośrednikiem), ale myślę że chłopaki z Rosji robią to bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skomand Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Borodino 1941 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skomand Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Borodino 1941 - 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skomand Napisano 25 Marzec 2005 Autor Share Napisano 25 Marzec 2005 Borodino 1941 - 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 25 Marzec 2005 Share Napisano 25 Marzec 2005 Witam,Od pewnego czasu szukam jakiegokolwiek kontaktu z mieszkańcem grodu Kalinina, bo potrzebuję poprosić go o sprawdzenie istnienia pewnego bunkra w tymże mieście. Teraz nadarza się wreszcie sposobność.Czy mógłby Kolega Skomand podrzucić mi maila kogoś ze strony rosyjskiej kto zna trochę angielski (odpisać może po rosyjsku)? Ewentualnie podjąć się pośrednictwa w przesłaniu mojego zapytania/prośby?pozdr, M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skomand Napisano 26 Marzec 2005 Autor Share Napisano 26 Marzec 2005 Niestety, na razie kontakt tylko sms-owy. Ale mogę mu przesłać zapytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyzant.pk Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 to pierwsze zdjęcie-to chyba spotkanie wojsk niemieckich i radzieckich na ziemi polskiej w 1939 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 Chyba tak,lecz ten czerwonoarmista jakoś zbyt elegancko ubrany:).Jakby wybierał się już na paredę zwycięstwa:).Pozdrówka.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waliza001 Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 mysle ze z Torunia bylaby chetna ekipa niemcow.Okolo 5-6 osob.Podaj jakies szczegoly i jakis kontakt nawet ten smsowy i czy mowia po angielsku czy tylko rosyjski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.