Gandalf de Grey Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Salve,Tak tylko zapytam. Skoro sowieciarze mieli i maja mase zegarkow z gwiazda - jako wojskowe.... Czy nasza armia przed wojna mial jakies zegarki, gdzie widac bylo iz sa to wojskowe? No z emblematem orla, dziadka Pilsudskiego ...?pozdrawiamGandalf de Grey
fiku Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Tak np. zegarki łączności, kieszonkowe i do radiostacji
Gandalf de Grey Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Salve,Jestem pod wrazeniem.Dziekuje.Ciekawe czy inne bronie tez mialy swoje zegraki"...pozdrawiamGandlaf de Grey
Cyrograf15 Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Mam przedwojenny naręczny oficera altylerji z stoperami ale jest złoty więc raczej prywatny".Wojtek
Gandalf de Grey Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Salve,A moze chociaz zdjeci lub opis? Zawsze bedzie mozna czegos takiego poszukac na gieldach staroci i rozpoznac...PozdrawiamGandlaf de Grey
searcher Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Witam.Podpisuje się pod kolegą Gandalfem de Grey..Zdjęcie byłoby mile widziane..searcher
Cyrograf15 Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 Nie potrafię zwalczyć efektu odblasku lampy od szkiełka. :( Lepiej nie będzie. Pierwszy właściciel skończył w Katyniu ale to jak twierdzą rosjanie nie ludobójstwo.Wojtek
Gandalf de Grey Napisano 26 Marzec 2005 Autor Napisano 26 Marzec 2005 Salve,Dziekuje. Chcialbym tylko zauwazyc, ze nie jest on chyba czysty wojskowy zegarek. Raczej prywatny. Chodzi mi o producenta. np. Ministerstwo Spraw Wojskowych... ale jako, ze nie jestem w temacie - moze kazdy oficer artylerii mial takowe? Moze nie koniecznie zlote - ale ze stoperami czy innymi gadgetami".Czy oficerowie marynarki mieli cos takiego?PozdrawiamGandalf de Grey
Cyrograf15 Napisano 26 Marzec 2005 Napisano 26 Marzec 2005 To jest specjalistyczny zegarek dla altylerji gdzie między innymi wprot otczytujesz donośność działa w km. Prawdopodobnie takie zegarki były w różnych armiach wśród atylerzystów.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.