Maciej G Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Poczytaj trochę archiwum . Tak na marginesie to są dwa różne wykrywacze . O doswiadczeniach z ACE 150 to jeszcze za dużo nie wiadomo . Myślę że opinie zaczna spływać na dniach ....Ale to wykrywacz raczej na kolorowa drobnicę ! Z kolei Smętek dedykowany jest właśnie raczej na militaria . Ludzie go chwalą ! Ale jak wynika z moich obserwacji - to kapryśny sprzęt !
Maciej G Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Nie chcę sie tu wywnętrzać ... uważam ,ze powinni się wypowiedzieć długoletni użytkownicy sprzętu , ale ...Smętek" jako aparatura robiona chałupniczo ma pewne techn. niedociągnięcia . Jeden egz. chodzi bez zarzutu ,a drugi dostaje wariacji" poprzez podatność na wilgoć i warunki atmosferyczne . Po drugie trzeba sie go auczyć" . Ci co go poznali i trafili na dobry egz. są zadowoleni ! Dla mnie taka niestabilność i himery dyskwlifikują ten sprzęt . Piszczałka musi być pewna i dawać poczucie niezawodności ! Przed godziną miałem w rękach ACE 150 ( kolegi! ... prosto z paczki ) ... fajny . Teraz pojechali na pole potestować. W sobote pewnie przyjżę mu się bliżej, to cos napiszę.Pozdrawiam.Maciej G.
Maciej G Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Pierwswze wrażenia kumpli z terenu dobre .( ACE 150 )Parę monet trafili , ale jest takie bagno na polach ,że na dłuzsze testy trzeba kilka dni poczekać .
Maciej G Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Nikt z nas nie mierzył z jakiej głębokości wychodziły monety . Na moje oko to była normalna standartowa głębokość dla tej klasy wykrywaczy (ok. 20 cm ). Puszki po piwie wyciągane były z głęgszych dołów tak na dwa sztychy saperką .Jak wspomniałem 2 szt. tych wykrywaczy kupili kumple. Ja ich poczynania obserwowałem z boku. Jak dla mnie to tylko sygnalizacja dzwiekowa jest dziwna , jakby opóźniona ( przyzwyczajony jestem do swojego wykrywacza innej marki ), ale to kwestia obycia i trennigu.
HERWOLF Napisano 27 Marzec 2005 Napisano 27 Marzec 2005 JA MAM MIN. SMETKA I JESTEM W PEŁNI ZADOWOLONY NA MONETKI TEZ GO ZABIERAM I RADZI SOBIE DOBRZE SWOJE JUŻ WYJĄ POZDRAWIAM
ubenfurer Napisano 28 Marzec 2005 Napisano 28 Marzec 2005 Smętek na militaria wzorowy.Sporawo ciekawostek nim wyjąłem.Mimo tego że ostatnio nawalił nie kupuje innego tylko naprawiam i dalej w teren.pozdro..
driver81 Napisano 31 Marzec 2005 Napisano 31 Marzec 2005 posiadam gacka 150 i jestem zadowolony dzis wyciągnąlem jakies odłamki wielkości zegarka z 40cm !!!pozdro
dream28 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 a czy między 150 a 250 jest duza różnica w głębokościach ? z katalogu garretta wynika ze jakas jest a z jakiegoś forum wiem ze nie......zamówilem sobie 150 i chyba nie będe tego żałował?...ale kiedy to przyjdzie???????????!!!!!!!!!!
proscan Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Kolego Dream,Wykrywacz nie będzie szukał za Ciebie. Na tym forum zostały opublikowane testy ACE z kórych wynika, że jest różnica w zasięgach (minimalna, ale jest).Szukajcie, a znajdzicie.proscan
dream28 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 JAK BY MIAŁ sam SZUKAC TO JA SOBIE ZOSTANE NA KANAPIE A ON PÓJDZIE W POLE:]NIE CHCE BY SZUKAŁ ZA mnie bo nie poto go stworzono. dziękuje za odpowiedz. mam nadzieje ze zrobiłem jednak dorby wybór.pozdrowienia.
topór Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 Hmm ja na razie mam HS3 i nie narzekam szukam przeważnie militariów ostatnio znalazłem polski zamek od mauzera 98k w dobrym stanie . Ale sam wypad do lasu to fajna zabawa relaks nawet jak tylko znajduje się same łuski, zawsze wracam w dobrym nastroju i oto chodzi w tym.
beaviso Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Topór, piękne podsumowanie! Trochę wycisku fizycznego i wspaniały relaks psychiczny (o ile wykrywka da się zestroić i nie wku***a ;). O to w tym chodzi, wypad do lasu to fajna zabawa! :)))Pozdrawiam,M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.