Skocz do zawartości

Smetek hs-3 czy garrett 150 ? pomużcie w zakupie proszę was o radę ;)

Pirat SS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poczytaj trochę archiwum .
Tak na marginesie to są dwa różne wykrywacze . O doswiadczeniach z ACE 150 to jeszcze za dużo nie wiadomo . Myślę że opinie zaczna spływać na dniach ....
Ale to wykrywacz raczej na kolorowa drobnicę ! Z kolei Smętek dedykowany jest właśnie raczej na militaria . Ludzie go chwalą ! Ale jak wynika z moich obserwacji - to kapryśny sprzęt !
Napisano
Nie chcę sie tu wywnętrzać ... uważam ,ze powinni się wypowiedzieć długoletni użytkownicy sprzętu , ale ...
Smętek" jako aparatura robiona chałupniczo ma pewne techn. niedociągnięcia . Jeden egz. chodzi bez zarzutu ,a drugi dostaje wariacji" poprzez podatność na wilgoć i warunki atmosferyczne . Po drugie trzeba sie go auczyć" . Ci co go poznali i trafili na dobry egz. są zadowoleni !
Dla mnie taka niestabilność i himery dyskwlifikują ten sprzęt . Piszczałka musi być pewna i dawać poczucie niezawodności !
Przed godziną miałem w rękach ACE 150 ( kolegi! ... prosto z paczki ) ... fajny .
Teraz pojechali na pole potestować. W sobote pewnie przyjżę mu się bliżej, to cos napiszę.

Pozdrawiam.
Maciej G.
Napisano
Pierwswze wrażenia kumpli z terenu dobre .( ACE 150 )
Parę monet trafili , ale jest takie bagno na polach ,że na dłuzsze testy trzeba kilka dni poczekać .
Napisano
Nikt z nas nie mierzył z jakiej głębokości wychodziły monety . Na moje oko to była normalna standartowa głębokość dla tej klasy wykrywaczy (ok. 20 cm ). Puszki po piwie wyciągane były z głęgszych dołów tak na dwa sztychy saperką .
Jak wspomniałem 2 szt. tych wykrywaczy kupili kumple. Ja ich poczynania obserwowałem z boku. Jak dla mnie to tylko sygnalizacja dzwiekowa jest dziwna , jakby opóźniona ( przyzwyczajony jestem do swojego wykrywacza innej marki ), ale to kwestia obycia i trennigu.
Napisano
Smętek na militaria wzorowy.Sporawo ciekawostek nim wyjąłem.Mimo tego że ostatnio nawalił nie kupuje innego tylko naprawiam i dalej w teren.
pozdro..
Napisano
a czy między 150 a 250 jest duza różnica w głębokościach ? z katalogu garretta wynika ze jakas jest a z jakiegoś forum wiem ze nie...
...zamówilem sobie 150 i chyba nie będe tego żałował?...ale kiedy to przyjdzie???????????!!!!!!!!!!
Napisano
Kolego Dream,

Wykrywacz nie będzie szukał za Ciebie. Na tym forum zostały opublikowane testy ACE z kórych wynika, że jest różnica w zasięgach (minimalna, ale jest).

Szukajcie, a znajdzicie.

proscan
Napisano
JAK BY MIAŁ sam SZUKAC TO JA SOBIE ZOSTANE NA KANAPIE A ON PÓJDZIE W POLE:]
NIE CHCE BY SZUKAŁ ZA mnie bo nie poto go stworzono. dziękuje za odpowiedz. mam nadzieje ze zrobiłem jednak dorby wybór.
pozdrowienia.
  • 2 weeks later...
Napisano
Hmm ja na razie mam HS3 i nie narzekam szukam przeważnie militariów ostatnio znalazłem polski zamek od mauzera 98k w dobrym stanie .
Ale sam wypad do lasu to fajna zabawa relaks nawet jak tylko znajduje się same łuski, zawsze wracam w dobrym nastroju i oto chodzi w tym.
Napisano
Topór, piękne podsumowanie! Trochę wycisku fizycznego i wspaniały relaks psychiczny (o ile wykrywka da się zestroić i nie wku***a ;). O to w tym chodzi, wypad do lasu to fajna zabawa! :)))

Pozdrawiam,
M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie