Vis35 Napisano 30 Styczeń 2003 Autor Napisano 30 Styczeń 2003 Interesuja mnie oznaczenia-stemple na lufach pistoletow Vis wyprodukowanych przed wojna, jezeli mamy do czynienia z wykopkiem ten element zwykle jest mniej skorodowany. Dobre powiekszenia mozna pstryknac sposobem, moj aparat cyfrowy moze robic ostre zdjecia tylko z odleglosci od jednego metra.Przykleilem do aparatu mala soczewke wyjeta ze starej lornetki uzywajac tasme klejaca (po bokach), teraz wychodza dobre zdjecia z 5 cm.
pomsee Napisano 1 Luty 2003 Napisano 1 Luty 2003 Vis, jak mi sie uda zrobic zdjecia oznaczen mojej lufy to Ci wysle.
Vis35 Napisano 1 Luty 2003 Autor Napisano 1 Luty 2003 Fajnie, mozesz wlozyc lufe do skanera takie zdjecia tez dobrze wychodza tylko trzeba odpowiednio powiekrzyc.Probowalem zrobic zdjecie wewnatrz lufy visa i nawet udalo mi sie ,gwint jest dobrze widac.
pomsee Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 Wlasnie sie przeprowadzam ale jak tylko bede mogl wysle Ci fotki lufy na priva.
bolas Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 Vis: mam jakies materiały na temat numeracji Visa - Arsenał Poznański - to kilka stron A-4 - rysunki, opisy itp ... jak Cie interesuja to daj znać :)
pomsee Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 Bolas, jestem tymi materialami rownierz b. zainteresowany. Jesli masz skany to bylbym wdzieczny za przeslanie.pomsee
Vis35 Napisano 2 Luty 2003 Autor Napisano 2 Luty 2003 Bolas, numerowanie visow znam dobrze, interesuja mnie sczegolnie oznaczenia na lufach przedwojennych pistoletow.Lufy mialy nabita koncowke numeru broni, ale tez inne stemple .
pomsee Napisano 2 Luty 2003 Napisano 2 Luty 2003 Wejscie do lufy. Kiepskie te fotki ale postaram sie zrobic lepsze i jak mi sie uda wysle Ci je na priva.Pozdrowienia, pomsee
marwro Napisano 3 Luty 2003 Napisano 3 Luty 2003 Jak tylko się dorwe do skanera to wyśle moje zdjęcia
Gość Napisano 3 Luty 2003 Napisano 3 Luty 2003 niestety moj skaner spalil sie pol roku temu i nie moge podeslac skanow - jak ktos chce to tylko kserowki - wymienie np . na inne ciekawe dokumenty i polskiej broni :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.