szaman3 Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 Witam.Proszę o pomoc w ustaleniu co to za bagnet.W miejscu okładek jest numer 42 co zapewne oznacza datę.Ostrze nie było na stałe połączone z rękojeścią.Z góry dzięki.
01dalton Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 Witam . Zbieram bagnety i mam ich chyba z 90 sztuk , ale tego modelu od ktorego masz raczke, nie mam ! ( raczej zbieram polske z lat 1918-1939).Bagnet wystepuje chyba we wszystkich publikacjach jakie ukazaly sie o bagnetach np : T.Królikewicza Bagnet", M.Prószynskiego Bagnet wojskowy", K.Szczegłowa Bagnet wojska polskiego 1914-1999" . Popytaj w ksiegarniach i tam sobie lukniesz na ten model . Niestety linkow zadnych nie mam . Pozdrawiam Wojtek .
01dalton Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Witam .To jest raczka od bagnetu belgijskiego wz.1889- tylko ze chyba było usuniete zagjete ramie jelca, lub tez bagnet belgijski wz .1919 ( co bardzej wydaje mi sie prawdopodobne ). Pozdrawiam Wojtek.
szaman3 Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Dzięki Wojtek. A masz może jakieś fotki lub link?Pozdrawiam Paweł
Pytanie
szaman3
Witam.
Proszę o pomoc w ustaleniu co to za bagnet.
W miejscu okładek jest numer 42 co zapewne oznacza datę.
Ostrze nie było na stałe połączone z rękojeścią.
Z góry dzięki.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.