Gość Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 Proszę opomoc użytkowników sprzętu Tesoro.Wybrać model Conguistdor czy Golden?. Pierwszy posiada automatyczne dostrojenie do gruntu, drugi ręczne. Pierwszy nie posiada dyskryminacji tonowej, drugi posiada ale jest o ok. 500 pln droższy(1800 a 2300).A co powiecie o Vikingu Vk 30.
Fenrir Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 Jeżeli mają podobne osiągi to bierz ten pierwszy. Mój brat tylko kloł na ręczne strojenie. Ja szukam na explorerXS a mój znajomy na spektrumXLT i obydwaj urzywamy tylko jeden rodzaj tonu (wygodniej-i tak się wszystko kopie)
Raned Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 W kwestii formalnej; zarówno Conquistador jak i Golden posiadają ustawienie fabryczne na przeciętny grunt. Osobie doświadczonej z różnego typu wykrywaczami radziłbym ręczne dostrojenie do gruntu jakie ma np. Cortes, Eldorado czy Euro Sabre. Mimo pewnej niedogodności można uzyskać lepsze osiągi w mocno zmineralizowanym gruncie.
Gość Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 Dzięki za rady.Jakdotąd chodziłem z Trackerem IV,który automatycznie dostrajał się do gruntu,posiadał też dyskrym. tonową. Z niej nie chciałbym zrezygnować(chyba,że byłby wyświetlaćz np.Vk 30)natomiast co do ręcznego dostrajania nie jestem przekonany.Chodzę z nim już prawie 2 lata,więc jakieś doświadczenie mam.
k-szela Napisano 26 Styczeń 2003 Napisano 26 Styczeń 2003 Ja mam Tesoro eldorado i raczej jestem zadowolony ręczne strojenie gruntu nie przeszkadza, a i brak tonowej dyskryminacji nie jest mi potrzebny bo to zbędny bajer. Raczej się przyda jeżeli szukasz w grupie zmiana częstotliwości( nie ma tego golden ) ma to też conquistador.A więc polecam model eldorado lub conquistador:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.