Skocz do zawartości

Bursztynowa komnata chyba odnaleziona

moczar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć przyjaciele po ostatnich późno jesiennych penetracjach podwodnych odkryliśmy na głębokości 8 metrów zalegające ciężarówki. Ku naszemu zdziwieniu załadowane są potężnymi skrzyniami. Jeżeli przyznać e jest to możliwe skrzynie zawierają duże ilości bursztynu można by rzec że trafiło się nam jak ślepej kurze ziarnko. Przyznajemy że jesteśmy nie zabogaci a nasze fundusze przekraczają możliwości wydobycia. Oczekujemy sensownych i uczciwych propozycji współdziałania. Każdy mi przyzna że okolice zalewu Szczecińskiego są trudne do spenetrowania a zarazem arcy ciekawe i tajemnicze. Upoważniony zostałem do prowadzenia rozmów poprzez naszą łączniczkę nr telefonu kontaktowego 603 254 136

Nie ma się z czego śmiać zajmujemy się eksploracja podwodną od 10 lat i gra jest warta świeczki przy naszych skromnych funduszach nie mamy szans na wydobycie bez żadnych uszkodzeń chcemy całości ładunku

Kolego moczar wiem że łogosławieni którzy nie widzieli, a uwierzyli" ja taki nie jestem, dowódz proszę np zdjęcie podwodne owych ciężarówek.
Pozdr i życze powodzenia jeżeli to prawda, MJ

Czytając te post pomyślałem sobie tylko: jeśli ktoś odnajdzie coś naprawdę cennego, jak to określił moczar nawet jako ziarnko dla ślepej kury, to niby jak ma powiadomić o tym innych? Dzwoniąc do TVN24??

nie podniecałbym się tak zważywszy że bursztynowa komnata po tylu latach leżenia w wodzie byłaby kupką bursztynu z kawałkami drewna. Poza tym ciężko ukryć fakt wydobycia takiego znaleziska.

niech zgadnę - masz 13 lat i właśnie czytasz owe przygody pana samochodzika" jeśli nurkujesz 10 lat to powinieneś wiedzieć że za 2 tyś. złotych zakupisz podzespoły z których zrobisz sprzęt który wyciągnie na górę nawet malucha. (w koszta wliczona jest butla 12l. na powietrze do wypełnienia balonów). ale gratuluje fantazji, choć byli lepsi.
pzdr
BarNaba
aus Dt.Eylau

Zapewne, zaraz niemiaszki się zainteresują znależiskiem, a raczej próbąjego wydobycia, wykupiącały zalew pod pretekstem wybudowania wielkiego Aquaparku;) hehe

Ale temat ciekawy, może zadzwońcie do redakcji Odkrywcy i porozmawiajcie z nimi.

ja bym proponowal kontak ze strefa11" czy jak to sie zwie z tvn-u:)hihihih
a swoja droga pamietacie kolesia z grudnia co chwalil sie ze znalazl kupe sprzetu co niektore muzea by mu pozadroscily?mial tez wstawic fotki i jakos sie juz nie pokazal:D
pozdrawiam

hmmmmm..... jedno pytanko cziężarówki na głębokości 8 metrów??? no bo jak taką ciężarówkę tam wsadzić, co wjechali nią w kostiumach i maskach tlenowych a potem wysiedli i oddpłynęli??;) trzeba by ją wpakować na jakąś barkę a potem zepchnąć tak, żeby idealnie utoneła, może osuszyli czasowo kawałek zalewu wjechali i zalali? Jak dla mnie mocno wątpliwe 10000 razy prościej wpakować skrzynie na barkę i zatopić. Mogli teoretycznie jechać po lodzie ale 1) czy zalew szczeciński zamarza??? 2)Pakowalibyście się z bursztynową komnatą na lód??
pzdr
Garfield

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie