moczar Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Cześć przyjaciele po ostatnich późno jesiennych penetracjach podwodnych odkryliśmy na głębokości 8 metrów zalegające ciężarówki. Ku naszemu zdziwieniu załadowane są potężnymi skrzyniami. Jeżeli przyznać e jest to możliwe skrzynie zawierają duże ilości bursztynu można by rzec że trafiło się nam jak ślepej kurze ziarnko. Przyznajemy że jesteśmy nie zabogaci a nasze fundusze przekraczają możliwości wydobycia. Oczekujemy sensownych i uczciwych propozycji współdziałania. Każdy mi przyzna że okolice zalewu Szczecińskiego są trudne do spenetrowania a zarazem arcy ciekawe i tajemnicze. Upoważniony zostałem do prowadzenia rozmów poprzez naszą łączniczkę nr telefonu kontaktowego 603 254 136 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTI123 Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 witamhehehehehehe!!!???pozdrawiam-arti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczar Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Nie ma się z czego śmiać zajmujemy się eksploracja podwodną od 10 lat i gra jest warta świeczki przy naszych skromnych funduszach nie mamy szans na wydobycie bez żadnych uszkodzeń chcemy całości ładunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTI123 Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 witamno tak bursztynoa komnata to jest kilka TONpozdrawiam-arti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Eeeee, chyba znaleźliście tylko skrzynie, komnatę mam w piwnicy. Ten kawałek wyłupał mi się z bursztynowego parapetu, resztę jeszcze składam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 W jakiejś książce dla poszukiwaczy napisano mniej więcej tak:- Bursztynowa komnata? Eee, wczoraj miałem dwie i nie wziąłem, po znajomości pięc dych moge dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razdwatrzy5 Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Weźcie kredyt na wydobycie:), inwestycja na pewno się zwróci!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Przy wyciąganiu cieżarówek napewno wzbudzicie zainteresowanie.lepiej dogadać sie z odpowiednimo służbami.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Kolego moczar wiem że łogosławieni którzy nie widzieli, a uwierzyli" ja taki nie jestem, dowódz proszę np zdjęcie podwodne owych ciężarówek.Pozdr i życze powodzenia jeżeli to prawda, MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Czytając te post pomyślałem sobie tylko: jeśli ktoś odnajdzie coś naprawdę cennego, jak to określił moczar nawet jako ziarnko dla ślepej kury, to niby jak ma powiadomić o tym innych? Dzwoniąc do TVN24?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalfas Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Są w kraju zespoły które zajmują się profesjonalnie tego typu sprawami. Jak się ktoś zajmuję eksporacją podwodną od 10 lat" to na pewno o nich słyszał. pozdrawiamKalfas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 No gratulacje !Bill Gates wlasnie pakuje manatki zeby przyjechac do Polski zlozyc poklon najbogatszemu czlowiekowi na swiecie ;-) P.S. Teraz to mi to Lotto ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Hm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 nie podniecałbym się tak zważywszy że bursztynowa komnata po tylu latach leżenia w wodzie byłaby kupką bursztynu z kawałkami drewna. Poza tym ciężko ukryć fakt wydobycia takiego znaleziska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 niech zgadnę - masz 13 lat i właśnie czytasz owe przygody pana samochodzika" jeśli nurkujesz 10 lat to powinieneś wiedzieć że za 2 tyś. złotych zakupisz podzespoły z których zrobisz sprzęt który wyciągnie na górę nawet malucha. (w koszta wliczona jest butla 12l. na powietrze do wypełnienia balonów). ale gratuluje fantazji, choć byli lepsi. pzdrBarNabaaus Dt.Eylau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Zapewne, zaraz niemiaszki się zainteresują znależiskiem, a raczej próbąjego wydobycia, wykupiącały zalew pod pretekstem wybudowania wielkiego Aquaparku;) heheAle temat ciekawy, może zadzwońcie do redakcji Odkrywcy i porozmawiajcie z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 ja bym proponowal kontak ze strefa11" czy jak to sie zwie z tvn-u:)hihihiha swoja droga pamietacie kolesia z grudnia co chwalil sie ze znalazl kupe sprzetu co niektore muzea by mu pozadroscily?mial tez wstawic fotki i jakos sie juz nie pokazal:Dpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Ale może tym razem chłopaki naprawdę trafili, a tu wszyscy się smieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Ja się nie śmieję, bo jak namierzyliśmy Stuga IV to też się z nas śmiali a teraz stoi w Skarżysku. Ale to trochę inny kaliber sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Moczar to ty rozkopałeś oczko wodne znajomemu w ogródku ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 a mnie to zalatuje Prima Aprilisem, tylko, że miesiące nie te... cóż, mylić się rzecz ludzka... Mł. z wonsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbox Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Jestem skłonny zainwestować w ekspedycję 200 zł, w zamian za 10% zysków. ;) A tak na serio, to największe odkrycia odkrywa się przypadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian1 Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Po skrzyniach nie ma już śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topnik Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Czy jest ktoś ze znawców Bursztynowej Komnaty wymienić wszystkie publikacje na jej temat, które po wojnie ukazały się na polskim rynku wydawniczym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 hmmmmm..... jedno pytanko cziężarówki na głębokości 8 metrów??? no bo jak taką ciężarówkę tam wsadzić, co wjechali nią w kostiumach i maskach tlenowych a potem wysiedli i oddpłynęli??;) trzeba by ją wpakować na jakąś barkę a potem zepchnąć tak, żeby idealnie utoneła, może osuszyli czasowo kawałek zalewu wjechali i zalali? Jak dla mnie mocno wątpliwe 10000 razy prościej wpakować skrzynie na barkę i zatopić. Mogli teoretycznie jechać po lodzie ale 1) czy zalew szczeciński zamarza??? 2)Pakowalibyście się z bursztynową komnatą na lód??pzdrGarfield Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.