Skocz do zawartości

Gdzie znajdywaliście swe świecidełka"

vonadamski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!!

Bylo wiele różnych tematów. Niektóre przypominały założony przeze mnie jednak chciałbym zadać wam pytanko.

Gdzie znajdowaliście wasze piekne świecace (kiedys:)) odznaczenia i nieśmiertelniki?

Ja swoje odznaczenia znalazlem głównie na drogach, choć EK I lezal centralnie w lesie w pewnej odległości od okopu.

Czekam na wasze wypowiedzi.
Prosze jednak o odpowiedzi ludzi ktorzy wykopali lub byli obok osoby wykopujacej.
Nie wpisujmy kolega mojego kolegi ..." Nie byłeś znalazcą lub świadkiem nie pisz.

Z poważaniem vonadamski
Napisano
Wzdłuż drogi... albo na stanowiskach... na przedpiersu, albo na dnie okopu.

Myślę, że nie ma reguły - gdzie kto kopie tam znajduje :). Ja w zasadzie kopię tylko głębokie sygnały na dnie okopu i tam przede wszystkim trafiam :)

Ale tak naprawdę większość tego typu fantów znajduje się tam gdzie leżeli zabici... Albo przed pochówkiem, albo w miejscach z których zostali ekshumowani. Brutalne, ale prawdziwe...

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Ja te kilka odznaczen ktore znalazlem wygrzebalem w miejscu laczenia sie trzech lesnych drog , ale widac ze bylo tam kiedys wysypisko bo jest tam wszystko ( garnki sztucce , luski , drobne monety , zlom motoryzacyjny itd )Miejsce to znajduje sie ok 1 km od wioski i prawdopodobnie tam ludnosc wprowadzajaca sie do domow pozbywala sie smieci i wojskowych pamiatek
Napisano
Dawno, dawno temu na początku lat 70-tych w pewnej zatoce przy ujściu rzeki Riomoscito nad morzem karaibskim ulegając czarowi okolicznych legend o piratach i skarbach tam pozostawionych zacząłem próby nurkowania, poszukiwań i eksploracji. Coś niecoś znalazłem i to mnie zainspirowało do zajęcia się eksploracją tu w Polsce, a że jestem z dolnego śląska to sami wiecie że każda wioska tutaj posiada swoją legendę o skarbach i niezliczonych schowkach. Nie będę przedstawiał kim jestem ale na pewno nie jeden może się domyślać.:):)
Napisano
Moje pierwsze - czarna za rany. Przedpiersie okopu, kilkanaście łusek od pepeszy już mamy zmieniać stanowisko -a tu wyskakuje, mieniąc się resztkami emalii. Metr dalej wyskoczyła samotna łuska do naganta...
rorvik
PS A drobiazgi to na polu bródnowskim:)
  • 2 weeks later...
Napisano
Vonadamski - jak jest u nas to wiesz - wszystko bezładnie porozrzucane po lesie. Raz kolega kopnął 8 'winterschlachtów' w jednym miejscu - wyglądały na celowo ukryte ,miały wstążki.

pzdr

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie